Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

360°-os folyadékkezelés a HANSA-FLEX-től

Az olajápolás kulcsfontosságú tényező a hidraulikus rendszerek és berendezések zavartalan működésének biztosításában. A folyadékban lévő szennyeződések súlyos következményekkel járhatnak. A HANSA-FLEX folyadékszakértői az elemzéstől a folyadék tisztításán át egészen a működés közbeni folyamatos állapotfigyelésig támogatják Önt a rendszerek és gépek olajápolásának minden területén.

Átfogó hidraulikaolaj-ápolás a szakértőktől

A HANSA-FLEX folyadékszakértőinek know-how-jával elkerülheti a károkat és a leállásokat.

 • Átfogó olajelemzés

  Legyen szó mobil vagy helyhez kötött hidraulikáról: az olajelemzés az optimális olajápolás alapját képezi. Csak ha a folyadékkal kapcsolatos problémákat időben felismerik, és intézkedéseket hoznak azok orvoslására, akkor lehet megelőzni a drága állásidőt és a nagyobb cseréket. A HANSA-FLEX Fluid Service ezért átfogó olajelemzéseket kínál a helyszínen és a laboratóriumban.

  Olvassa tovább
 • Hatékony olajtisztítás

  Az olaj rendszeres szűrésével biztosíthatja, hogy hidraulikus rendszerei hosszabb ideig megfelelően működjenek. A szilárd és folyékony szennyeződések kopást okoznak, növelik a kopást és elősegítik a korróziót. A HANSA-FLEX folyadékszakértői szakszerűen tisztítják az olajat, és megtalálják az Ön alkalmazási területéhez illő tökéletes szűrőmegoldásokat.

  Olvassa tovább

Az olajápolás 10 aranyszabálya

Olajtisztítás, sérülések felderítése, rendszeroptimalizálás: A folyadékápolás összetett, sok tudást és tapasztalatot igényel. Mire kell figyelnie, ha hidraulikaolajjal foglalkozik? Íme, a tíz legfontosabb pont felsorolása: a megfelelő hidraulikaolaj kiválasztásától egészen a folyamatos felügyeletet biztosító érzékelők alkalmazásáig.

A felhasznált hidraulikaolaj minősége és tisztasága döntő fontosságú paraméter a hidraulikus rendszerek üzembiztonsága, élettartama és költséghatékony működése szempontjából. A szakképzett folyadékszakértők, kenőanyaggyártók vagy -kereskedők tanácsai nagyon értékesnek bizonyulhatnak ebben a tekintetben.

A telepítés során a rendszerbe kerülő idegen testek eltávolítása érdekében minden hidraulikarendszert át kell öblíteni az első használat előtt és minden további használatba vétel előtt. Így biztosíthatja, hogy a rendszer a kezdetektől fogva tökéletesen működjön.

Friss olajat vásárolt. Feltételezheted, hogy megfelel a tisztasági követelményeknek? Ez nagy hiba lehet. Nem ritka, hogy az olajat tisztátalan állapotban szállítják, mivel az olajokat gyakran nem finomhéjszűrik a gyártási vagy töltési folyamat során. Ezért mindig győződjön meg arról, hogy a friss olajat megszűrik, mielőtt a rendszerbe tölti.

A különböző hidraulikus folyadékok keverése gyakran fizikai tulajdonságaik drámai romlásához vezet. Mindig kerülje a különböző olajok keverését, mert egyetlen olajkombináció sem 100%-ban problémamentes. Ez vonatkozik az azonos besorolású folyadékokra és a különböző viszkozitású termékekre is.

Az olaj szilárd anyagokkal, például porral, fém- vagy tömítőanyag-részecskékkel való szennyeződése az egyik leggyakoribb ok, amely a beszerelt alkatrészek fokozott kopásához vezethet. Az olaj levegővel vagy vízzel való szennyeződése korróziót vagy kavitációt okozhat. E káros hatások elkerülése érdekében megfelelő szűrési megoldásokat kell alkalmazni, és a rendszer paramétereit optimalizálni kell.

Rendszeresen végeztessen olajelemzéseket laboratóriumban vagy a helyszínen, hogy a hidraulikus rendszerekben használt olajok folyamatosan magas minőségi színvonalat érjenek el. Így biztosíthatja rendszerei hosszú élettartamát, és elkerülheti a költséges meghibásodásokat és a hosszú állásidőt.

Az olaj szűréséhez különböző szűrőrendszereket, például szívó- és visszatérő szűrőket használhat. A szűrőelemeket gyakori időközönként cserélni kell. A HANSA-FLEX-től mobil szűrőrendszereket, például átömlő szűrőrendszereket is bérelhet.

A túl magas üzemi vagy környezeti hőmérséklet csökkenti a hidraulikaolaj teljesítményét. A magas hőmérséklet többek között savképződéshez és az alkatrészek nagymértékű kopásához vezethet. Érdemes gondoskodni arról is, hogy a tartály megfelelő mennyiségű olajat tartalmazzon, és olajhűtőt használjon.

Új hidraulikus rendszert telepít? Ügyeljen a tisztaságra, hogy megakadályozza az idegen részecskék bejutását a rendszerbe. A rendszer használatba vétele előtt alaposan tisztára kell öblíteni.

Az olajállapot-érzékelők segítségével folyamatosan nyomon követheti hidraulikus rendszereit és hajtásait. Az Ön előnyei: A működés közbeni meghibásodások gyorsan észlelhetők, és a meghibásodási kockázatok elemezhetők.

A hidraulikaolaj-szennyeződés a hidraulikus rendszerek meghibásodásának több mint 80 %-a a fő oka.

Klaus Lange

A "Folyékony arany: Olajszűrés, a kulcs a

Olajápolás - miért éri meg

Minden előny egy pillantásra

 • Minden jobban működik

  Kevesebb szennyeződés okozta kár, kevesebb meghibásodás és kevesebb állásidő

 • Hosszabb élettartam

  Az Ön gépei és rendszerei sokkal hosszabb ideig működnek

 • Szakmai szakértelem

  Képzett folyadékszakértőink vigyáznak az olajra, és elkerülik a rendszerek károsodását.

 • Tudja, mi a baj

  A szakértői diagnózisok megtalálják a hibát, mielőtt az drága károkat okozna.

A 3 legfontosabb tény a hidraulikaolaj használatáról

 • Minden, amit az olajnak tennie kell

  A hidraulikaolajnak nagy igénybevételnek kell ellenállnia. A DIN 51524 szabvány meghatározza a hidraulikaolajokra vonatkozó minimumkövetelményeket. Egyéb követelmények:

  • Nyírási stabilitás (ellenállás a viszkozitás változásával szemben)
  • Szűrhetőség
  • Alacsony higroszkóposság (az olaj hajlamossága a vízfelvételre) és a hőterheléssel szembeni ellenállás.
 • Több mint olajcsere

  A folyadékkezelés többről szól, mint a rendszeres olajcserékről. Az olajtisztítás és az olajelemzés segíthet megelőzni a meghibásodásokat és az állásidőt. Ha egy hidraulikus rendszert gondosan terveztek meg egy adott teljesítmény elérése érdekében, akkor a felhasznált alkatrészekkel, például a folyadékkal és a szűrési megoldásokkal szemben támasztott követelmények különösen magasak. A folyadékszakértők szakmai tanácsaival megteremtheti az alapokat:

  • Működési megbízhatóság
  • Hosszú élettartam
  • Költséghatékony működés
 • Folyadékállapot-vizsgálat

  Szakembereink folyamatosan ellenőrzik az olaj állapotát az olajállapot-érzékelők segítségével. Ez lehetővé teszi, hogy az olyan változásokat, mint például a szennyeződések szintjének emelkedése, felismerjék és orvosolják. Az előnyök:

  • A rendszerek üzem közbeni meghibásodásainak észlelése
  • A kár gyors elhárítása
  • A berendezések, gépek és rendszerek meghibásodásának csökkentett kockázata
  • A folyadékgazdálkodás folyamatos optimalizálása

Sérülések felismerése és a folyadékkal kapcsolatos rendszer optimalizálása

Sérülés esetén a tapasztalt HANSA-FLEX folyadék- és hidraulika-szakértők a helyszínen elemzést végeznek. Gyorsan meghatározzák a meghibásodás okait, és széles körű segítséget nyújtanak a kár elhárításához szükséges valamennyi intézkedés végrehajtásához. A szakértők egy cselekvési tervet is kidolgoznak az Ön folyadékgazdálkodására, hogy az olajjal kapcsolatos rendszerhibák a múlté legyenek.

Minden a tiszta hidraulikaolajról dióhéjban

A hidraulikafolyadék fontos rendszerelem, és döntő jelentőségű a hidraulikus berendezések tervezése, üzemeltetése és karbantartása szempontjából. Brosúránkban mindent megtalál, amit az alulértékelt komponensről, a hidraulikaolajról tudni kell.

Valami, ami szintén érdekelheti önt

Folyadékkezelés

Az olajápolás kulcsfontosságú tényező a hidraulikus rendszerek és berendezések zavartalan működésének biztosításában. A folyadékban lévő szennyeződések súlyos következményekkel járhatnak. A…

Tudjon meg többet

Mobil hidraulikus gyorsszerviz

Ha a hidraulikus alkatrészek váratlanul meghibásodnak, gyorsan kell cselekednie. Németországban 180 járművünkkel mobil gyors hidraulikai szervizünk mindig az Ön rendelkezésére…

Tudjon meg többet

Összeszerelés és telepítés

Kiválóan képzett szerviztechnikusaink végzik a hidraulikus rendszerek összeszerelési és telepítési munkáit. Függetlenül attól, hogy a munka álló vagy mobil egységet,…

Tudjon meg többet