Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

Biztonságos rendszerek a HANSA-FLEX kompenzátorokkal

A dilatációs hézagok megbízhatóan veszik fel a hőmérsékletkülönbségek, az alapozás vagy a pontatlan beépítés okozta hossz- és szögváltozásokat. Megvédik a tömlővezetékeket, gépeket és berendezéseket a károsodástól. A kompenzátorok kulcsszerepet játszanak a motorok és turbinák rezgéscsillapításában is, mivel megakadályozzák a rezgések átvitelét a kipufogócsöveken vagy a sűrített levegős vezetékeken.

Minden termék

HANSA-FLEX kompenzátorok minden alkalmazáshoz

 • Típusok és anyagok széles választéka

  A HANSA-FLEX minden típusú kerek, négyzet alakú és speciális tágulási kötéseket szállít bilincses rögzítéshez, hátsó karimával vagy bütykössel. Különleges alkalmazásokhoz is tudunk hasonló termékeket készíteni a széles választékunkból származó különböző anyagok felhasználásával.

  • Számos anyag, mint például szilikon, PTFE, NBR és rozsdamentes acél
  • Nagy hőmérséklet-tartomány -196 °C-tól +800 °C-ig
  • A tengelyirányú, keresztirányú és szögletes tágulási mozgások befogadásához
 • Egyedi gyártású megoldások az Ön alkalmazásához

  A szabványos kompenzátorok inkább a kivételek, mint a szabály. Az elasztomer kompenzátorok az egyetlenek, amelyekre létezik hivatalos szabvány. A HANSA-FLEX azonban általában minden egyes alkalmazáshoz speciálisan erre a célra gyártott kompenzátorokat. Szakembereink a várható mozgás alapján kiszámítják a paramétereket, és ennek megfelelően tervezik meg a dilatációs hézagot.

  • Névleges átmérők DN 10-től DN 5.000 mm-ig
  • 25 bar nyomásig
  • A kapcsolatok széles skálája
 • Különleges alkalmazások és számos jóváhagyás

  A HANSA-FLEX kompenzátorok az első választás hideg vagy forró vizet, gőzt, benzint, olajat, gázokat vagy vegyi termékeket szállító csővezetékekhez. Az olyan speciális alkalmazások, mint a vegyipari berendezések vagy a füstelvezetés egy másik terület, ahol a HANSA-FLEX széleskörű tapasztalatát és szakértelmét sikeresen kamatoztatja. Ezt számos jóváhagyás igazolja.

  • A DVGW, DGRL, anyag/radiográfiai vizsgálatok, DNV engedélyei
  • Speciális alakú alkatrészek, például könyök és tölcsér gyártása
  • Tanácsadás a HANSA-FLEX nagy szakértelemmel rendelkező munkatársaitól közvetlenül a helyszínen

Tágulási hézagok típusai és működésük

Axiális kompenzátorok

Oldalirányú kompenzátorok

Szögletes kompenzátorok

Univerzális kompenzátorok

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

Az axiális tágulási kötés a cső hosszában történő mozgásokhoz alkalmazkodik. Mivel nem tud hajlító vagy csavaró mozgásokat felvenni, nagyon gyakran alkalmazzák hegesztett végekkel és rögzített vagy laza karimákkal egyenes csőfutamokban.

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

Az oldalirányú mozgások a csővezeték csatlakozási felületeinek keresztirányú elmozdulását eredményezik. Oldalirányú tágulási kötéseket használnak például a szerkezetek közötti eltolódások kiegyenlítésére, amikor a csővezetékeket az épület több részén keresztül kell vezetni.

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

A szögletes kompenzátorok a szögletes mozgásokhoz alkalmazkodnak. Ezt általában egy olyan csuklós csatlakozóval végzik, amely csak egy síkban képes mozogni. Az egynél több síkban történő szögmozgások befogadásához egynél több tágulási csuklóra van szükség. Ez a fajta elrendezés elég nagy mozgásokat képes befogadni.

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

Az univerzális kompenzátorok axiális, oldalirányú és szögletes mozgásokat képesek felvenni. Nagyon sokoldalúak, és nagy mozgásamplitúdók esetén is használhatók, azonban relatív szilárdsághiányuk miatt csak alacsony nyomású rendszerekhez alkalmasak.

Ezek a témák is érdekelhetik önt

Csővezetékek

A HANSA-FLEX csővezeték-termékcsalád tágulási kötéseket, hajlított csöveket és speciális szerelvényeket tartalmaz folyadékokhoz, gázokhoz és hűtővízhez. A HANSA-FLEX legkorszerűbb gyártási technológiái…

Tudjon meg többet

Csőhajlítások

A hajlított csöveket nem csak szűk beépítési helyzetekben, hanem összetett csőrendszereknél is használják. A HANSA-FLEX egy csőhajlító központot hozott létre,…

Tudjon meg többet

Csőszerelvények

A hidraulikus rendszerekben az alkatrészek közötti átmenetek mindig alapos megfontolást igényelnek. A HANSA-FLEX csőszerelvényei a DIN EN ISO 8434-1 és…

Tudjon meg többet