Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

Informatív olajanalízis

Az olaj szennyeződése, keveredése és öregedése: a professzionális olajelemzések lehetővé teszik az olajjal kapcsolatos problémák korai felismerését, így azok még azelőtt orvosolhatók, hogy kopáshoz és gépleálláshoz vezetnének. A HANSA-FLEX folyadékszakértői közvetlenül a helyszínen vagy laboratóriumban végzik el a vizsgálatokat, megteszik javaslataikat és végrehajtják a megfelelő intézkedéseket. A folyamatos folyadékfigyeléshez olajállapot-érzékelőket is telepíthetnek.

Szisztematikus olajelemzések

Átfogó olajelemzéseken alapuló szisztematikus megközelítés alkalmazása

 • Határozza meg az olajra vonatkozó összes információt

  A hidraulikarendszer ellenőrzése, beleértve a professzionális olajelemzést is, minden fontos információt megad a folyadékról, például a szennyeződésről, a keveredésről és az öregedésről. Az olaj tisztasági szintjét is megmérjük az ISO 4406 szabványnak megfelelően. Az olajelemzést akkreditált és tanúsított független laboratórium végzi. A HANSA-FLEX folyadékokkal foglalkozó szakemberei értelmezik az eredményeket, és konkrét ajánlásokat fogalmaznak meg. Így a hibákat még azelőtt kijavíthatja, mielőtt azok teljesen kifejlődnének és kárt okoznának.

 • Szisztematikus kárfelismerés

  Ha kár keletkezik, gyorsan kell cselekedni. A HANSA-FLEX tapasztalt folyadék- és hidraulika-szakértői közvetlenül a helyszínen keresik az okokat, és azonnal elvégzik a szakszerű olajelemzést. Az eredmények képezik az alapját az olyan alkatrészek, mint a szivattyúk, hengerek, tömlővezetékek és szűrők károsodásának felderítéséhez. Ezután a szakemberek nekilátnak a konkrét intézkedéseknek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a rendszer ismét működőképes legyen. A rendszer hosszú távú zavartalan működése érdekében egyéb munkálatokat is megtervezhetünk és irányíthatunk, például szűrők beszerelését vagy a hidraulika átöblítését. A megelőző karbantartási intézkedések végrehajtásában is támogatjuk Önt.

 • Átfogó folyadékkezelés

  Az olajelemzés megteremti az alapot a rendszer optimalizálásához. Rávilágít az esetleges gyenge pontokra, és segít időben orvosolni azokat. A HANSA-FLEX Fluid Service a különböző intézkedések, például a hidraulikaolaj tisztítása vagy szárítása mellett más eljárásokat is képes végrehajtani a folyadékkezelés részeként. Az olajápolási folyamatok ütemezésének meghatározásától a szervizintervallumok eldöntéséig, az intézkedések eredményeinek nyomon követésétől egészen a munkatársak képzéséig: a HANSA-FLEX tapasztalt folyadék- és hidraulikus szakemberei bármikor rendelkezésre állnak, hogy válaszoljanak a kérdésekre és tájékoztatást adjanak a folyadékkezeléssel kapcsolatban.

Professzionális olajelemzések szakértőktől

A HANSA-FLEX Fluid Service professzionális olajelemzése feltárja az összes fontos információt, amit a hidraulikaolaj tartalmaz.

 • Tökéletes elemzés

  A laboratóriumban vagy a helyszínen végzett olajvizsgálatok végleges információt adnak az olaj és a gép állapotáról.

 • Megbízható hibaérzékelés

  Az olyan hibák, mint az olaj keveredése, szennyeződés vagy víz az olajban, azonnal észlelhetők.

 • Olajcsere időzítése

  Az optimális olajcsere-intervallumot minden gép vagy üzem esetében egyedileg határozzák meg.

 • Garantált minőség

  Minőségi ellenőrzések az olajcserék után és a garanciális szervizek elvégzése.

Szennyezett folyadék

Ez az öt tényező károsítja a hidraulikaolajat

 • Szilárd anyagok általi szennyeződés

  A hidraulikaolaj szilárd anyagokkal, például porral, fém- vagy tömítésrészecskékkel való szennyeződése az egyik leggyakoribb károsodási ok. A részecskék forrása lehet a szűretlen friss olaj, a nem megfelelő szűrőkialakítás, a rosszul feltöltött tartály, az alkatrészek eróziója vagy a szennyező részecskék bejutása az összeszerelés során. A probléma orvoslásának első lépése a teljes rendszer vizsgálata, szükség esetén részecskeszámláló használata a helyszínen. Ezzel teljesen biztos lehet a károsodás okában, és pontosan megteheti a szennyeződések bejutásának megakadályozásához szükséges intézkedéseket, például szűrőrendszerek telepítését.

 • Vízszennyezés

  A hidraulikaolaj vízzel való szennyeződése korróziót, kavitációt, iszapképződést vagy az olaj idő előtti öregedését okozza. A vízszennyeződést okozhatja a kondenzáció, az olaj-vízhűtők, a gőzfúvókával történő tisztítás, a nagy hőmérséklet-ingadozás, a permetvíz bejutása vagy a hibás hengertömítések. A hidraulikaolaj vízzel való szennyeződésének megelőzése érdekében a HANSA-FLEX Fluid Service először a teljes hidraulikarendszer intenzív vizsgálatát végzi el a lehetséges okok felkutatására. Ezután a szakemberek összeállítják a megfelelő intézkedések listáját, például a nedvszívó légtelenítő vagy vákuumos víztelenítő rendszerek használatát, és ha kívánja, meg is valósítják azokat.

 • Oldatlan levegő

  Túl kevés olaj a tartályban, szivattyúhoz vezető szívóvezetékek szivárgása vagy nem megfelelő légtelenítés: a hidraulikaolajban oldatlanul lévő túl sok levegő az alkatrészek károsodásához vezethet. A levegővel dúsított hidraulikaolaj hajlamos a korai öregedésre. Fennáll a veszélye annak is, hogy az olaj-gáz keverékben lévő buborékok a nyomás- és hőmérséklet-csúcsok miatt szétpukkadnak (kavitáció), vagy túl nagy kompresszió hatására szétrobbannak (dízelhatás). Az olajtartály kialakításától a megfelelő folyadék kiválasztásán át egészen a levegőleválasztó alkatrészek hatékonyságának ellenőrzéséig: A HANSA-FLEX tapasztalt folyadék- és hidraulikaszakértői tanácsot adnak az oxidáció, a kavitáció vagy a mikro-dízelhatás elkerülésére.

 • Magas hőmérséklet és nyírás

  A túlzott üzemi hőmérséklet csökkenti a hidraulikaolaj teljesítményét. A következmények: hatástalan adalékok, az olaj gyorsabb öregedése, savképződés az olajban és nem utolsósorban az alkatrészek károsodása. A szélsőséges nyomás- és hőmérsékleti csúcsok a folyadék túlterheléséhez vezetnek. A túlzott feszültség felbontja az olaj molekulaláncait, ami kedvezőtlenül befolyásolja az olaj áramlási jellemzőit. Ez az adalékanyagok hatásának elvesztéséhez, rövidebb olajcsere-intervallumokhoz és az alkatrészek nagyobb mértékű kopásához is vezethet. A hőmérséklet és a nyomás ellenőrzése – akár az olajelemzés részeként, akár érzékelők segítségével – érdemes lehet a magas hőmérséklet káros hatásainak megelőzésében.

 • Olaj keverése

  A különböző hidraulikaolajok keverése gyakran fizikai tulajdonságaik romlásához vezet. A keveredés gyakran akaratlanul történik, amikor feltöltik, eltávolítják vagy újracsatlakoztatják a berendezést, vagy kicserélik az olajat. Még az azonos osztályozású olajok kombinációja is eredményezheti az elasztomer alkatrészek és a hidraulikatömlő-vezetékek duzzadását, habképződést, kevésbé hatékony levegőelválasztást vagy iszaposodást az olajban. A hidraulikaolajok keverése a gépgyártó garanciája szerinti minden jog elvesztését is eredményezi. Egyetlen olajkombináció sem garantálható 100 %-ban problémamentesen. Ezért mindig kerülje a különböző olajok keverését.

 • Tartsa szemmel az olaját az állapotfigyeléssel

  • Jelenlegi állapotelemzés és alapvető tervezés
  • A hidraulikus rendszer követelményeinek megfelelő határértékek meghatározása
  • Az olajállapot-érzékelők kiválasztása és beszerelése
  • Adatátviteli útvonalak konfigurálása és beállítása
  • A mért értékek értékelése és értelmezése
  • Riasztóberendezések gyártása és telepítése stb.
 • Amit mindenkinek tudnia kell a folyadékkezelésről

  Olajszűrés és tisztítás

  A szilárd és folyékony szennyeződések kopást okoznak, növelik a kopást és elősegítik a korróziót. A rendszeres olajszűrés biztosítja a gyártási…

  Tudjon meg többet

  Folyadékkezelés

  Az olajápolás kulcsfontosságú tényező a hidraulikus rendszerek és berendezések zavartalan működésének biztosításában. A folyadékban lévő szennyeződések súlyos következményekkel járhatnak. A…

  Tudjon meg többet

  Szűrés

  A hatékony szűrés alapvető fontosságú a rendkívül érzékeny hidraulikus rendszerek teljes körű működéséhez és hosszú élettartamához. A HANSA-FLEX szűrőtechnológiával biztos…

  Tudjon meg többet