Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

Nyomásakkumulátorok szervizelése és javítása

A nyomásakkumulátor-rendszerek biztonságos és megbízható működése a rendszeres karbantartástól függ, beleértve a töltöttségi szint és a gáztöltet nyomásának ellenőrzését. A nyomásakkumulátorok karbantartása és javítása speciális ismereteket igényel. Ezért ezeket a munkákat csak a nyomástartó berendezésekre vonatkozó európai irányelv és a német munkavédelmi törvény szerint hivatalosan felhatalmazott személyek végezhetik.

Hidraulikus akkumulátorok szervizelésével kapcsolatos szolgáltatások és termékek

Javasoljuk, hogy mindig tartson a helyszínen egy azonos hidraulikus akkumulátort csereként. Ezzel elkerülheti a hosszú állásidőt. A HANSA-FLEX webáruházban a nyomásakkumulátorok széles választékát találja. Más akkumulátorok is lehetnek

 • Gyorsan újra működőképes

  A folyadékszakértők a nyomástartó berendezésekhez hivatalosan felhatalmazott személyként rendelkeznek képesítéssel. Képesek támogatni Önt a meghibásodott ballonok, membránok és tömítések cseréjével kapcsolatos valamennyi munkában.

  • Támogatás a kockázatértékelések elkészítéséhez
  • Hibás nyomástárolók cseréje és javítása
  • Nitrogén töltés
  • Gáznyomás és az alapon lévő olajszelep ellenőrzése
  • Hibakeresés hirtelen meghibásodás után
 • Ballonos akkumulátorok javítókészletei

  A HANSA-FLEX webáruházban a ballonakkumulátorok felújításához szükséges javítókészletek választékát találja.

  • Csereballon, gázszelep védősapkával és tömítéskészlet
  • Szabványos NBR ballonokhoz
  • Beleértve a javítási utasításokat
  A javítókészlethez

A HANSA-FLEX szervizcsapatai mindezeket az előnyöket nyújtják

A HANSA-FLEX, a folyadéktechnológia vezető szakértője mindig tapasztalt partnerrel áll az Ön oldalán.

 • Képzett szakszemélyzet

  A hidraulikus akkumulátorokon végzett minden munkát a nyomástartó berendezésekre hivatalosan felhatalmazott személyek végzik.

 • Nincs kompromisszum a biztonság terén

  A német munkavédelmi törvény (BetrSichV) valamennyi követelményét betartják.

 • Átfogó támogatás

  Elvégzünk minden feladatot, például a gázfeltöltést vagy az akkumulátorballon cseréjét.

 • Szakértők tanácsai

  Támogatjuk Önt a kockázatértékelések, valamint az ellenőrzési és vizsgálati tervek elkészítésében.

 • Mindenre kiterjedő gondtalan szolgáltatás a folyadék specialistáktól

  A HANSA-FLEX az Ön kompetens partnere a nyomásakkumulátorok telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges valamennyi feladatban.

  • Tanácsadás a nyomásakkumulátorok kiválasztásához és kialakításához
  • Nyomástárolók, tartozékok és javítókészletek értékesítése [Link a "Nyomásakkumulátorok" c. oldalra]
  • Nyomásakkumulátorok telepítése
  • A hidraulikus akkumulátorok ellenőrzése [Link a "Nyomástárolók ellenőrzése" c. oldalra] hivatalosan felhatalmazott személyek által
  • Képzések és szemináriumok [Link a "Képzések és szemináriumok" c. oldalra] a nyomásakkumulátorok szervizeléséről és üzemeltetéséről.
 • Mit kell figyelembe venni a hidraulikus akkumulátorok cseréjekor

  • A munka elvégzése

   The servicing and inspection of pressure accumulators must be performed by an officially authorised person in accordance with the German Industrial Health and Safety Act. An officially authorised person has the required specialist knowledge about servicing and inspection of operational material such as pressure equipment. This knowledge comes from the person’s education and training and professional experience. An officially authorised person must also have passed the relevant examination at the end of the training. Their function within the company does not become effective until they have been named as an officially authorised person by their engineering or operations manager. If you ask us to maintain your equipment, you can count on all the work carried out by HANSA‑FLEX on hydraulic accumulators been done by officially authorised persons for pressure equipment.

  • Cseréje azonos nyomású akkumulátorral

   Egy gépen vagy üzemben lévő hidraulikus akkumulátornak egy azonos nyomású akkumulátorral történő kicserélése nem igényel új jóváhagyást. A cserét azonban be kell jegyezni a gyári dokumentációba. Az első ismétlődő ellenőrzésig eltelt idő az új hidraulikus akkumulátor használatba vételétől kezdődik, és a meghatározott időközönként folytatódik. A megfelelően elvégzett tömítéscsere szintén nem minősül a hidraulikus akkumulátor biztonság szempontjából lényeges módosításának. Ezért nem szükséges a jóváhagyott ellenőrző szerv (ZÜS) által végzett újbóli első ellenőrzés.

  • Új felhasználási hely

   Ha a nyomásakkumulátor új felhasználási helyet kap, például egy másik gépbe szerelik be, akkor a használatba vétel előtti ellenőrzés nem szükséges, feltéve, hogy bizonyos előfeltételek teljesülnek:

   • Az új helyen történő használatba vétel előtt máshol is végeztek ellenőrzést.
   • Nincs új működési módszer
   • A csatlakozások és a berendezések egyébként változatlanok
   • Az új felhasználási helyen nincsenek különleges követelmények
  • Hidraulikus akkumulátorok tárolása

   Mindig jó ötlet, ha kéznél van egy megfelelő csere. Ez a nyomásakkumulátorokra is vonatkozik. A tárolt akkumulátorok esetében a következő pontokat kell betartani:

   • A tárolás során korrózió vagy elasztomer-öregedés következhet be.
   • A szemrevételezés általában feltárja az esetleges sérüléseket.
   • A vizsgálati időköz nem hosszabbodik meg a tárolás alatt.
  • Szakértőink ajánlják

   Ha nyomásakkumulátorát szervizelteti, gondoskodjon arról, hogy a hidraulikus akkumulátort a karbantartás után mindig visszakapja a gyártónál vagy a szervizközpontban. Ez biztosítja, hogy az aktuálisan beszerelt nyomásakkumulátor meghibásodása esetén pontos csere legyen kéznél. A HANSA-FLEX a javítást közvetlenül a helyszínen végzi el Önnek. Ezzel időt és szállítási költséget takarít meg Önnek. A nyomásakkumulátorokon végzett munkáknak meg kell felelniük a német munkavédelmi törvény (BetrSichV) 14. § (5) bekezdésében foglalt követelményeknek. Azt is tudnia kell, hogy egy javítás, például egy ballon, membrán vagy tömítés cseréje után a megfelelő szakszemélyzet által végzett ismétlődő ellenőrzést kell elvégezni.

  Szakértői tanácsadás

  A hibás ballon azt jelzi, hogy túl sok vagy túl kevés gáznyomás volt a hidraulikus rendszerben. A HANSA-FLEX szakemberei mindig szívesen adnak tanácsot.

  A rendszer üzemi nyomásának és az akkumulátorban lévő gáztöltet nyomásának arányának a gyártó által megadott tartományon belül kell lennie. A túl nagy nyomáskülönbség vagy a nagy nyomásingadozás a membrán vagy a ballon károsodásához vezethet.

  Tino Zeuner

  Termékmenedzser a HANSA-FLEX-nél

  A hidraulikus rendszerekben használt nyomásakkumulátorokkal kapcsolatos képzések és szemináriumok

  A HANSA-FLEX a Nemzetközi Hidraulika Akadémiával (IHA) együttműködve szemináriumokat tart a telepítő mérnökök és a nyomásakkumulátorok karbantartói számára. A szakértők átadják a nyomástárolók biztonságos üzemeltetésével, megfelelő feltöltésével és javításával kapcsolatos szakismereteiket.

  Ezek a témák is érdekelhetik önt

  Karbantartás és szervizelés

  A HANSA-FLEX-nél minket a gépek és a mérnöki munka iránti szenvedély köt össze. A hidraulikus rendszerek, tömlők vagy csővezetékek a…

  Tudjon meg többet

  HIDROAKKUMULÁTORok

  A HIDROAKKUMULÁTORokat nyomáskiegyenlítő edényként használják, és kiegyenlítik a hidraulikus rendszerek térfogat- és nyomáscsúcsainak hőmérsékletfüggő változásait. Pufferakkumulátorként működve a nyomásváltozások okozta…

  Tudjon meg többet

  Folyadékkezelés

  Az olajápolás kulcsfontosságú tényező a hidraulikus rendszerek és berendezések zavartalan működésének biztosításában. A folyadékban lévő szennyeződések súlyos következményekkel járhatnak. A…

  Tudjon meg többet