Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

A hidraulikus tömlővezetékek ellenőrzése

A hidraulikatömlő-vezetékek a gépek és rendszerek alapvető alkotóelemei. Átfogó gondoskodást igényelnek, és az első használatba vételt követő 12 havonta szakszerű ellenőrzésnek kell alávetni őket. A HANSA FLEX gondoskodik az ütemezésről, elvégzi az ellenőrzéseket, és elkészíti a jogszabályban előírt szemrevételezés és működési vizsgálat dokumentációját. Ez némileg tehermentesíti Önt, az üzemeltetőt, és növeli a munkaeszköz biztonságát.

Hidraulikus tömlővezeték-szakértők általi ellenőrzés

A HANSA-FLEX folyadéktechnológiai rendszerek szállítójaként tudja, hogy mit kell figyelembe venni a hidraulikatömlő-vezetékek ellenőrzésénél, és átfogó szolgáltatást kínál minden, a tömlőkezeléssel kapcsolatos kérdésben, amelyet tapasztalt és képzett szakszemélyzet végez.

 • A HANSA-FLEX garantálja a biztonságot az előírásoknak megfelelően.

  A hidraulikatömlő-vezetékek a német munkavédelmi törvény (BetrSichV) és a 2009/104/EK munkaeszköz-használati irányelv értelmében munkaeszköznek minősülnek. A tömlővezetékekre a mindennapi működés során ráadásul nagy terhelések, például dinamikus nyomásváltozások és nyomáscsúcsok nehezednek. Ezért a tömlőket és a csatlakozásokat rendszeresen ellenőrizni kell, hogy azok megfelelően működjenek. A személyzet, a rendszerek és a gépek biztonsága attól függ, hogy a tömlővezetékek hibátlanok és hibásak-e. Az ellenőrzés figyelembe veszi a DGUV-szabályokat és a német munkavédelmi törvényt (BetrSichV), valamint a vonatkozó gépészeti irányelveket. A HANSA-FLEX szakértői ismerik az összes vonatkozó jogszabályt és irányelvet, így minden ellenőrzés megfelel a jogszabályi előírásoknak.

 • A HANSA-FLEX elvégzi az összes szükséges ellenőrzést.

  A hidraulikatömlő-vezetékek ellenőrzését rendszeres időközönként, de legalább 12 havonta el kell végezni a vonatkozó üzemeltetési kockázatértékelésnek megfelelően. Az ellenőrzéseket csak az ellenőrzésre hivatalosan felhatalmazott személyek végezhetik. A HANSA-FLEX szakértői rendelkeznek ezzel a képesítéssel, és a következő feladatokban tudnak Önnek segítséget nyújtani:

  • Szemrevételezéses ellenőrzések és működési tesztek
  • Ellenőrzés az újbóli ellenőrzést igénylő változások figyelembevételével
  • Meghatározott időközönként ismétlődő ellenőrzések
 • A HANSA-FLEX leegyszerűsíti a dokumentálás feladatát

  Minden ellenőrzési jelentést fel kell jegyezni, és a következő ellenőrzésig biztonságban kell tartani. Az ellenőrizendő hidraulikus tömlővezetékek számától függően az ellenőrzési jegyzőkönyvek elkészítésének és vezetésének kötelezettsége sok munkát jelenthet egy vállalat számára. A HANSA-FLEX az Ön szervizpartnereként átveszi az ellenőrzési eredmények nyilvántartását és kezelését. Az X-CODE Manager digitális tömlőkezelő platform segítségével a gépkezelő és a szerviztechnikus minden rendszer, gép és tömlővezeték esetében lekérheti a legfrissebb információkat minden ellenőrzésről.

Mit kell figyelembe venni a hidraulikavezetékek vizsgálatakor

A hidraulikatömlő-vezetékek ellenőrzésére, valamint a hidraulikus rendszerek és gépek karbantartására vonatkozó legfontosabb információkat világosan és tömören ismertetjük a "Tömlővezeték-kezelés - A hidraulikus berendezések biztonságos és jogszerű üzemeltetése" című kiadványunkban.

A HANSA-FLEX által végzett ellenőrzés biztonságot és hozzáadott értéket kínál

A HANSA-FLEX szolgáltatási partnereként a vizsgálatok során magas szintű szakértelemre és átfogó folyamatismeretre támaszkodhat.

 • Javított üzembiztonság

  A felhasználók, rendszerek, gépek és a vállalat hírnevének védelme.

 • Megbízható jogi megfelelés

  Tartsa be a jogszabályban előírt időközöket, és őrizze meg a jogszabályoknak megfelelő dokumentációt.

 • Nagyobb rendelkezésre állás

  Kerülje el a nem tervezett leállásokat és csökkentse az alkatrészek kopását

 • Nagyobb átláthatóság

  Az X-CODE Manager tömlőkezelő platformmal minden tömlőadat és szervizdátum kéznél van.

Az ügyfél igényeire összpontosító ellenőrzés

A HANSA-FLEX szerviztechnikusai sokéves tapasztalatuknak köszönhetően megértik az ügyfelek egyedi követelményeit és igényeit, és problémamegoldóként tekintenek magukra.

A szemrevételezés elvégzése

A hibák megbeszélése

A sérülés okának meghatározása

A legjobb megoldás megtalálása

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

A HANSA-FLEX a meghatározott időközönként (általában 12 havonta) elvégzi a kötelező szemrevételezéses ellenőrzést. Minden hidraulikatömlő-vezetéket szemrevételezéssel ellenőriznek a sérülések és szivárgások szempontjából. A szervizelő személyzet azt is ellenőrzi, hogy a kötőelemek dombornyomottak-e.

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

Amennyiben a szakértők a vizsgálat során hibákat találnak, azokat azonnal jelentik az Ön szervezetében illetékes személynek. Együtt értékelik a hibákat, és megbeszélik az azokból eredő szükséges intézkedéseket.

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

A tapasztalt szakemberek közvetlenül a rendszeren vagy a gépen megbeszélik az üzemeltetővel a károsodás lehetséges okait azzal a céllal, hogy a jövőben elkerülhető legyen a károsodás.

The HANSA‑FLEX Mission Statement group

Cserélje ki a tömlővezetékeket, újítsa fel az alkatrészeket vagy szűrje meg az olajat? A HANSA-FLEX szervizszakemberei az ügyféllel együttműködve megtalálják a legjobb megoldást, hogy a jövőben is fenntarthatóan biztosítsák a gépek és rendszerek biztonságos és zavartalan működését.

 • A hidraulikus tömlővezetékek helyes tárolása

  Az ellenőrzés mellett a HANSA-FLEX átfogó tanácsadást nyújt a DIN 20066:2021-01 szabványnak megfelelően a hidraulikatömlők és tömlővezetékek optimális tárolására vonatkozóan.

  Szakértőink ajánlják:

  • Hűvös, száraz, pormentes, közvetlen napfénytől védett helyen.
  • Elasztomerek nem -10 °C alatt
  • Ideális esetben 15 és 25 °C között, 65 %-os relatív páratartalom mellett.
  • Vízszintesen és feszültségmentesen tárolja
  • A tömlővezetékek maximális tárolási ideje 2 év.
  • A tömlőanyag maximális tárolási ideje 4 év.
 • További szolgáltatások hidraulikus tömlővezetékekhez

  • Az ellenőrzési időközök és eredmények teljes körű nyomon követése érdekében előnyös, ha minden tömlővezetéknek egyedi kódja van. A HANSA-FLEX X-CODE a gyakorlatban bevált megoldás új tömlővezeték beépítésekor történő kódolásra és a meglévő tömlővezetékek utólagos kódolására.

  • A HANSA-FLEX több évtizedes tapasztalatra támaszkodhat, amikor az ügyfeleknek tanácsot ad a kockázatértékelési jelentés elkészítésének elveiről. Ez a tanácsadás természetesen magában foglalja a 2006/42/EK európai uniós gépirányelv szerinti kockázatelemzést is.

  • Az olajjal szennyezett üzemi berendezésekként a hidraulikatömlők jelentős kockázatot jelentenek a környezetre. A szállításra és az újrahasznosításra ezért szigorú jogi előírások vonatkoznak. A HANSA-FLEX egy tanúsított hulladékkezelő vállalattal együttműködve gondoskodik a szakszerű ártalmatlanításukról, beleértve a bevizsgált gyűjtőedényekben történő tárolást és a teljes dokumentációt.

  Intelligens tömlőmenedzser from hansa‑flex

  Az X-CODE Manager mérföldkövet jelent a tömlőkezelésben. Segít az ügyfeleknek abban, hogy nyomon követhessék tömlővezetékeiket és betarthassák az előírt ellenőrzési időközöket. 

  Rika Stelljes

  Online marketing menedzser, HANSA-FLEX

  További szolgáltatások az ön hidraulikus rendszereihez

  Olajelemzés

  Az olaj szennyeződése, keveredése és öregedése: a professzionális olajelemzések lehetővé teszik az olajjal kapcsolatos problémák korai felismerését, így azok még…

  Tudjon meg többet

  X-CODE Manager

  Az X-CODE Manager a My.HANSA-FLEX ügyfélportálon a kényelmes szoftveres megoldás a hidraulikus rendszerek kezeléséhez. Az X-CODE Managerben létrehozhatja és kezelheti…

  Tudjon meg többet

  Mobil hidraulikus gyorsszerviz

  Ha a hidraulikus alkatrészek váratlanul meghibásodnak, gyorsan kell cselekednie. Németországban 180 járművünkkel mobil gyors hidraulikai szervizünk mindig az Ön rendelkezésére…

  Tudjon meg többet