Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Egyenrangú partnerek

A Hamm több mint 125 éves tapasztalattal rendelkezik a tömörítőgépek terén, és úttörő munkát végzett az oszcillációs technológia területén, így az iparág egyik éllovasa. Ezért helyénvaló, hogy a tömörítési technológia specialistája a HANSA-FLEX-szel dolgozik együtt. A folyadéktechnológiai specialista 80 különböző géptípushoz szállít tömlővezetékeket a bajorországi Tirschenreuthba, ahol a hengereket fejlesztik és gyártják.

 • Gépek

A Hamm több mint 125 éves tapasztalattal rendelkezik a tömörítőgépek terén, és úttörő munkát végzett az oszcillációs technológia területén, így az iparág egyik éllovasa. Ezért helyénvaló, hogy a tömörítési technológia specialistája a HANSA-FLEX-szel dolgozik együtt. A folyadéktechnológiai specialista 80 különböző géptípushoz szállít tömlővezetékeket a bajorországi Tirschenreuthba, ahol a hengereket fejlesztik és gyártják.

 

Európa legmodernebb, 58 000 négyzetméteres görgőgyárában a Hamm tandemhengereket, gumikerekes görgőket és egydobos görgőket gyárt 28 tonna össztömegig. A Hamm nyolc, hatékonyan megtervezett gyártósorral, optimalizált anyagáramlással az áru átvételétől a kiszállításig, valamint intelligens raktározási rendszerekkel biztosítja a hatékony termelést. Az ötletes gyártási koncepció fontos elemei: a HANSA-FLEX tömlőszerelvények.

Sorozatgyártás

A szlovákiai Kassán található HANSA-FLEX telephelyen hetente 8000 hidraulikatömlő-vezetéket gyártanak a Hamm HD és Euro sorozataihoz. Ott előre kiválasztják őket az adott gépekhez, és az előszereléshez és a gyártási ciklus szerelési műveleteihez testreszabott készletként állítják össze őket. A Hamm anyagszáma, amelyet a HANSA-FLEX a hüvelyekre domborít, pontosan jelzi, hogy az egyes tömlővezetékeket hova kell felszerelni. “Az összes tömlőszerelvényt tolókeretes raklapokon szállítjuk, amelyeken az egyes készleteket egy kartondoboz választja el a többitől” – magyarázza az eljárást Albrecht Andrea, a HANSA-FLEX Slovakia ügyvezető igazgatója. Amikor az áru megérkezik az ügyfélhez, három HANSA-FLEX alkalmazott tárolja a tömlősorokat a Kanban polcokon. “A tömlősorokat közvetlenül a szerelősorra szállítjuk, az egyedi működési folyamatnak megfelelően strukturálva. Ezzel nemcsak az alkatrészek időigényes keresése, hanem a köztes tárolás is megszűnik” – teszi hozzá Albrecht. Annak érdekében, hogy a szükséges áruk a megfelelő időben rendelkezésre álljanak a görgőgyártó gyártóüzemében, a tömlővezeték-szerelvényeket a szállítási ütemterveknek megfelelően hívják le. “A teherautónk rendszeresen jár Kassáról Tirschenreuthba, hogy a megrendelt árut leszállítsa” – mondja Albrecht.

/

Egyedi, testre szabott termékek

A Tirschenreuth-tól mindössze 60 kilométerre található bayreuthi HANSA-FLEX kirendeltség feladata, hogy támogatást nyújtson Hammnek. A görgőkhöz tartozó speciális tömlőket és szerelvényeket is ott gyártják. “Az ügyfél közelsége nagy előny, különösen akkor, ha az idő fontos; például az éjszakai szállítás vagy a pótalkatrészek esetében” – magyarázza Sebastian Schlüter, a HANSA-FLEX Coburg-i kirendeltségének értékesítési képviselője, aki hét éve dolgozik szorosan együtt a Hammal. “Hetente egyszer meglátogatom az ügyfelet, hogy megbeszéljük az aktuális projekteket és feltárjuk az optimalizálási lehetőségeket.” Ebből a célból Schlüter közvetlenül a szerelősorokon dolgozó alkalmazottakkal beszélget. “A helyszíni technikusokkal való kapcsolattartás révén már a korai szakaszban felismerhetjük a nehézségeket, és kiigazításokat tudunk végrehajtani például az elrendezés típusában” – foglalja össze Schlüter.

Az ügyfél közelsége nagy előny – különösen, ha az idő sürget.

Prototípus fejlesztés

A Hamm a prototípus-fejlesztés során a HANSA-FLEX tapasztalt szakembereinek tanácsára is támaszkodik: egy kezdeti elemzés során a hidraulika beépítési körülményeit alaposan megvizsgálják. “Mivel a teljes gépet már megterveztük, a hidraulikát a legvégén kell a rendelkezésre álló helyhez igazítani” – mondja Schlüter, és bepillantást enged abba, hogyan zajlik a gyakorlatban. “A gépet megfelelő tömlővezetékekkel szereljük fel a térbeli adottságoknak és egyéb követelményeknek megfelelően.” A hossz, a csatlakozások és az átmérő mellett a tömlővezeték tulajdonságai is fontosak: míg a kormányzás során csak kisebb igénybevételnek vannak kitéve, a hengerhajtáshoz és a tömörítéshez használt vezetékeknek nagy igénybevétel mellett is megbízhatóan kell működniük. “Ezért több acélbetéttel ellátott tömlővezetékeket használunk, amelyek nemcsak az erős rezgéseknek, hanem a 350 bar feletti nyomásnak is ellenállnak” – mondja Schlüter. Miután a tömlőszerelvények átmentek a Hamm minőségbiztosítási osztályának első mintavételes ellenőrzésén, a sorozatgyártásnak már semmi sem áll az útjában.

Heti 8000 hidraulikus tömlővezetéket gyártanak a Hamm számára. Ezeket előre kiválasztják az egyes gépekhez, és az előszereléshez és a gyártási ciklusban történő összeszerelési műveletekhez testre szabott készletként állítják össze.

Átfogó együttműködés

A folyadéktechnológiai szakemberek szaktudására a Hamm gyártóberendezéseinek karbantartásához is szükség van. A hidraulikában a tömlők és csővezetékek mérése és cseréje mellett a szolgáltatás a nagynyomású mosóberendezések csővezetékeinek, valamint a tartály- és töltőrendszerek cseréjére is kiterjed.

“Széles termékpalettánk és kiterjedt fiókhálózatunk egyértelmű előnyt jelent ügyfeleink számára!”

Roelof Wittler

A HANSA-FLEX Key Account Management vezetője

“Biztosítjuk termékeink egyenletes minőségét világszerte, és megalapozzuk a növekedést, mert legyen szó sorozatgyártásról, fejlesztésről vagy értékesítés utáni szolgáltatásról, know-how-nkkal mindig a helyszínen vagyunk!”

Roelof Wittler

A HANSA-FLEX Key Account Management vezetője

/

Ez különösen fontos, ha egy építkezésen géphiba történik. A hosszú állásidők elkerülése érdekében gyors reagálásra van szükség: vagy a gyors hidraulikaszerviz mozgósít és gyártja le a szükséges alkatrészeket közvetlenül a műhelykocsiban, vagy a Hamm Bayreuthból kéri a pótalkatrészeket, amelyeket aztán expressz szállítással szállítanak.

Tudjon meg többet

 • Tökéletesen ratrakolt

  A téli sportok szerelmesei tökéletesen karbantartott pályákat várnak, legyen szó gyors lesiklásról, stílusos carvingról, klasszikus vagy korcsolyázó stílusú sífutásról, vagy lélegzetelállító trükkökről a snowboarddal a funparkban vagy a pályán kívül. Amikor a sípályák és hóparkok gondozásáról van szó, a síterepek világszerte a PRINOTH által gyártott járművekre támaszkodnak. A HANSA-FLEX a világpiacon vezető dél-tiroli vállalat partnere…
  Tudjon meg többet
 • Hatékony tömlőkezelés

  A GKN Kaiserslauternben található telephelyén mintegy 400 alkalmazott több mint 20 000 m²-es területen gyárt állandó sebességű csuklókkal ellátott légcsavartengelyeket. Az automatizált alkatrész-feldolgozó gépek nagy része hidraulikus meghajtású, beleértve a köszörű-, esztergáló- és marórendszereket. A GKN hidraulikát használ a keményítő és festő rendszerekhez, valamint a szerszámtőkék befeszítéséhez vagy az alkatrészhordozók be- és kirakodásához is. A…
  Tudjon meg többet
 • A Solaris buszok feldobják a tömegközlekedést

  Alsdorfban és Berlinben; Dortmundban, Drezdában és Hannoverben; Bergenben, Rügen szigetén; Bayreuthban és Troisdorfban; valamint a HANSA-FLEX szülővárosában, Brémában - a lengyel Solaris gyártó korszerű autóbuszai a helyi tömegközlekedési rendszerekben Németország-szerte megtalálhatók. A Solaris Urbino modell a városi közlekedésben magas színvonalat képvisel fejlett műszaki megoldásokkal és fokozott kényelemmel. Bár a buszok széria dízelmotorral vannak felszerelve, már…
  Tudjon meg többet