Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Tökéletesen ratrakolt

A téli sportok szerelmesei tökéletesen karbantartott pályákat várnak, legyen szó gyors lesiklásról, stílusos carvingról, klasszikus vagy korcsolyázó stílusú sífutásról, vagy lélegzetelállító trükkökről a snowboarddal a funparkban vagy a pályán kívül. Amikor a sípályák és hóparkok gondozásáról van szó, a síterepek világszerte a PRINOTH által gyártott járművekre támaszkodnak. A HANSA-FLEX a világpiacon vezető dél-tiroli vállalat partnere az értékesítés utáni szolgáltatások terén.

 • Gépek

A téli sportok szerelmesei tökéletesen karbantartott pályákat várnak, legyen szó gyors lesiklásról, stílusos carvingról, klasszikus vagy korcsolyázó stílusú sífutásról, vagy lélegzetelállító trükkökről a snowboarddal a funparkban vagy a pályán kívül. Amikor a sípályák és hóparkok gondozásáról van szó, a síterepek világszerte a PRINOTH által gyártott járművekre támaszkodnak. A HANSA-FLEX a világpiacon vezető dél-tiroli vállalat partnere az értékesítés utáni szolgáltatások terén.

 

A PRINOTH ratrakai számára a munka késő délután kezdődik, amikor a téli sportok szerelmesei már készülődnek, hogy élvezzék az après-ski frissítőket és megvitassák a pályán elért eredményeiket. Több mint 500 lóerős motorjaikkal ezek a járművek szó szerint nappallá változtatják az éjszakát: fényszóróik száműzik a sötétséget, miközben a ratrakok könnyedén felmásznak a legmeredekebb lejtőkre, lélegzetelállítóan sokoldalúan manővereznek, miközben a havat és a jeget a legnagyobb pontossággal mozgatják és egyengetik. Egyetlen céljuk van: a tökéletes pálya megteremtése.

A hókotrógépek és hidraulikus rendszerük szélsőséges hőmérséklet-ingadozásoknak vannak kitéve.

A rugalmasan állítható hátsó hómaró a finom szemcsés hóviszonyok jó tapadású kialakítására szolgál.

Minden tartozékuk hidraulikusan működik, beleértve például a hidraulikus oldalsó lapátokkal ellátott 12 irányú hókotrót, amely egyenletesen oszlatja el a havat a pályán.

/

Vontatási és munkahidraulika

A hókotrók a legkülönfélébb igényes munkákat végzik, és a hidraulika mindegyikben kulcsszerepet játszik. Minden tartozékuk hidraulikusan működik, beleértve például a hidraulikus oldalsó lapátokkal ellátott 12 irányú hókotrót, amely egyenletesen osztja el a havat a pályán. A hóparkok és a funparkok ugrásokkal és félcsövekkel precízen modellezhetők a 3 dimenziós adattámogatással rendelkező integrált mérőberendezéseknek köszönhetően. A rugalmasan állítható hátsó hómaró a finom szemcsés, jó tapadású hóviszonyok kialakítására szolgál. Még a meredek lejtők és a nehéz terepviszonyok sem képesek lelassítani a hókotrókat, mert egy hidraulikus kábelcsörlő biztonságosan és pontosan a pályán tartja őket. A hidraulikus rendszer működési területei azonban nem korlátozódnak a tartozékokra: maguk a járművek dízel-hidraulikus hajtással vannak felszerelve, amely a motoroktól a lánctalpakra pontosan a megfelelő adagolásban továbbítja az erőt. “A teljes hidraulika vezérlése CAN-Bus rendszeren keresztül történik. A nyomás- és hőmérséklet-érzékelők adatait folyamatosan kiértékeljük, hogy a szeleptömböket és ennek megfelelően az első ekét a legnagyobb pontossággal vezéreljük” – magyarázza Martin Kirchmair, a PRINOTH kutatás-fejlesztési vezetője.

Szélsőséges körülmények

Éjszaka több mint -30 °C alatt, nyáron pedig több mint 25 °C felett a gleccseren: a hóágyúk és a hidraulikus rendszerük szélsőséges hőmérséklet-ingadozásoknak vannak kitéve. “Mivel a járművek mindig a szabadban üzemelnek, az UV-állóság is fontos tényező a tömlővezetékek élettartamát illetően” – teszi hozzá Kirchmair. A munkagépek nagyfokú manőverezhetősége szintén hasonlóan rugalmas és kopásálló anyagokat igényel, amelyeket ráadásul nem befolyásol a jéggel és hóval való állandó érintkezés sem. A megfelelő alkatrészek kiválasztása ezért alapvető fontosságú. Ebből a célból a PRINOTH a HANSA-FLEX-et választotta a vevőszolgálati tevékenységek beszállítójaként: “A tömlővezetékek megfelelnek szigorú minőségi követelményeinknek, és a gyakorlatban már kipróbálták őket” – jelenti Martin Kirchmair.

Gyors értékesítés utáni szolgáltatás

Gyorsaság, minőség és szolgáltatás: a PRINOTH nem ismer kompromisszumokat, ha az értékesítés utáni szolgáltatásról van szó. A kiváló közlekedési kapcsolatoknak köszönhetően a vállalat szerviz- és logisztikai központja Telfsben (Ausztria) a gyors alkatrészellátás központja. “Naponta kétszer szállítunk Telfsbe” – jelenti Erwin Auer, aki a HANSA-FLEX Tirol/Vorarlberg régióért felelős. A tömlővezetékeket az innsbrucki kirendeltségen gyártják, amely hozzáfér az összes PRINOTH alkatrészlistához. Ebben a tekintetben a HANSA-FLEX teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek: a tömlővezetékeken nemcsak a PRINOTH cikkszám, hanem az ügyfél logója is szerepel. “Ezzel az intézkedéssel jelezzük, hogy ezek eredeti pótalkatrészek” – erősíti meg Kirchmair. További előny: a tömlővezetékeket szállítás előtt az elágazásnál megtisztítják és lezárják, így nem áll fenn a szennyeződés veszélye.

24 óra, 365 nap

A PRINOTH 24 órás szolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Ha pedig hétvégén vagy munkaszüneti napon olyan alkatrészre van szükség, amely nincs raktáron, a HANSA-FLEX készenléti szolgáltatás lép működésbe: “Ilyenkor azonnal futárral szállítjuk a tömlővezetéket, vagy közvetlenül a síterepre küldünk egy szervizjárművet, ahol a helyszínen elkészítik a tömlővezetéket” – számol be Auer. Egy olyan szolgáltatás, amelyet nagyra értékelnek: “A HANSA-FLEX-et a magas minőség, a gyors szállítás és a rendkívül együttműködő kapcsolat kombinációja miatt szeretjük” – véli Martin Kirchmair.

A HANSA-FLEX-ben a magas minőség, a gyors szállítás és a rendkívül együttműködő kapcsolat kombinációja tetszik nekünk!

Martin Kirchmair

A PRINOTH K+F vezetője

Folyamatos optimalizálás

Az együttműködés természetesen túlmutat az egyszerű alkatrészellátáson. “Mindig arra törekszünk, hogy támogassuk ügyfeleinket a műszaki fejlesztési tevékenységükben” – állítja Erwin Auer, aki ebben profitál a pályakezelő járművek területén szerzett széleskörű tapasztalataiból. A lehetséges optimalizálásokat közösen vitatják meg és tesztelik mind a PRINOTH tesztüzemében, mind pedig a pályán. A folyamatos fejlesztési folyamat részeként például a régebbi hókotrókat még hatékonyabb és tartósabb tömlővezetékekkel szerelik fel. A szűrés területén is szoros az együttműködés, például egy olyan kísérleti projektben, amelyben speciális abszorberszűrők segítségével további nedvességet vontak ki a hidraulikaolajból – ez fontos innováció a hó és jég által uralt működési környezetben.

Tudjon meg többet

 • Hatékony tömlőkezelés

  A GKN Kaiserslauternben található telephelyén mintegy 400 alkalmazott több mint 20 000 m²-es területen gyárt állandó sebességű csuklókkal ellátott légcsavartengelyeket. Az automatizált alkatrész-feldolgozó gépek nagy része hidraulikus meghajtású, beleértve a köszörű-, esztergáló- és marórendszereket. A GKN hidraulikát használ a keményítő és festő rendszerekhez, valamint a szerszámtőkék befeszítéséhez vagy az alkatrészhordozók be- és kirakodásához is. A…
  Tudjon meg többet
 • Egyenrangú partnerek

  A Hamm több mint 125 éves tapasztalattal rendelkezik a tömörítőgépek terén, és úttörő munkát végzett az oszcillációs technológia területén, így az iparág egyik éllovasa. Ezért helyénvaló, hogy a tömörítési technológia specialistája a HANSA-FLEX-szel dolgozik együtt. A folyadéktechnológiai specialista 80 különböző géptípushoz szállít tömlővezetékeket a bajorországi Tirschenreuthba, ahol a hengereket fejlesztik és gyártják.
  Tudjon meg többet
 • Digitális forradalom az ipari műveletekben

  Az M-Group mobil Quadriga platformjával forradalmasítja az ipari kemencék téglafalainak karbantartását: egy távirányítású, hidraulikus kalapáccsal ellátott robot biztonságosabban és költséghatékonyabban végzi el a korábban kézzel végzett kárjavítási munkákat.
  Tudjon meg többet