Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Igazi kihívás

Lassan megindul a több mint száz tonnás dömper. A külszíni bányászathoz használt munkagép lenyűgöző méretekkel rendelkezik. Oldalán a “CAT” felirat díszeleg. Ezek a Caterpillart, az építőipari gépek és motorok gyártóját jelölik. A Zeppelin az amerikai cég németországi szerződéses kereskedője, és az értékesítés és az átalakítások mellett a karbantartást és a szervizelést is vállalja. Mivel a komplex építőipari gépek és a motorok szerelvényeiben számos hidraulikus alkatrészt használnak, a vállalat mintegy tíz éve támaszkodik a HANSA-FLEX-re, mint beszállítóra és szervizpartnerre.

 • Építőipar

Lassan megindul a több mint száz tonnás dömper. A külszíni bányászathoz használt munkagép lenyűgöző méretekkel rendelkezik. Oldalán a “CAT” felirat díszeleg. Ezek a Caterpillart, az építőipari gépek és motorok gyártóját jelölik. A Zeppelin az amerikai cég németországi szerződéses kereskedője, és az értékesítés és az átalakítások mellett a karbantartást és a szervizelést is vállalja. Mivel a komplex építőipari gépek és a motorok szerelvényeiben számos hidraulikus alkatrészt használnak, a vállalat mintegy tíz éve támaszkodik a HANSA-FLEX-re, mint beszállítóra és szervizpartnerre.

 

A Caterpillar termékkínálata jóval többet tartalmaz, mint a bányaipari acélóriások. Kínálatában még a kertészeti és tereprendezési munkákhoz használt mikrokotrók is megtalálhatók. Felszereléseikkel a gépek szinte bármilyen célra bevethetők. Szerződéses forgalmazóként a Zeppelin mintegy 150 különböző típusú gépet értékesít az építőipar, a mezőgazdaság, az erdészet és az ipar számára. Az összes gépnek van egy közös vonása: komplex hidraulikával rendelkeznek. Ugyanez vonatkozik a tartozékaikra is, mint például a gyorsváltó rendszerek, betonollók, hidraulikus kalapácsok vagy betonporlasztók. “Az elmúlt évek során a hidraulika a tartozékok területén egyre összetettebbé és erősebbé vált. Ennek megfelelően a perifériás hidraulikai alkatrészekkel, például a tömlővezetékekkel és a csatlakozókkal szemben támasztott minőségi követelmények is megnövekedtek” – magyarázza Thomas Steimer, a szerviz termékmenedzser. “Azért választottuk a HANSA-FLEX-et partnerként, mert következetesen megfelel ezeknek a követelményeknek.”

 

 

Csatlakozás karbantartása

Az építőipari gépek kemény működési környezetében a folyamatos ellenőrzések és szükség esetén a hidraulikavezetékek cseréje elengedhetetlen a munkagépek optimális rendelkezésre állásának és hatékonyságának biztosításához. Mivel a Zeppelin bérbeadási részleggel is rendelkezik, és így nemcsak értékesíti, hanem bérbe is adja a gépeket és tartozékaikat, nagyobb koordinációs munkára van szükség. “Olyan partnerekre van szükségünk, akik országszerte képviseltetik magukat, mint a HANSA-FLEX” – nyilatkozta Martin Sebestyén, a Zeppelin Rental bérbeadásért és flottakezelésért felelős vezetője. A hidraulikaspecialista tömlővezetékekkel, csatlakozókkal, csavaros szerelvényekkel és tartozékanyagokkal látja el a Zeppelin műhelyeit, hogy a munkagépeket az előírt időközöknek megfelelően tudják szervizelni. “Ha a munkagépek eredeti alkatrészeit már kicserélték a mi tömlővezetékeinkre, az egyes alkatrészek az X-CODE segítségével egyértelműen azonosíthatók, és a Zeppelinen keresztül könnyen újra megrendelhetők” – kommentálja Marco Jedrzejek, a HANSA-FLEX Key Account Manager-je.

Gyors válaszok

Ha egy szerelvényben nagyobb kár keletkezik, például elszakad a tömlővezeték, a gyorsaság a legfontosabb. Ha ugyanis egy kulcsfontosságú munkagép meghibásodik, az egész építkezés fokozatosan leáll. Ebben a tekintetben nagy előny, hogy mind a HANSA-FLEX, mind a Zeppelin szoros szervizhálózattal rendelkezik Németországban és azon túl is. A mobil hidraulikai szervizcsapat gyorsan ki tud jutni a helyszínre és meg tudja javítani a károkat. A Zeppelinnek dolgozó HANSA-FLEX szerviztechnikusok speciálisan képzettek az építőipari gépekkel és azok mobil hidraulikájával kapcsolatban, így gyorsan és megbízhatóan megtalálják a hibák okait.

Legyen szó akár egy ütemezett ellenőrzésről, akár egy problémáról a szerelvények nyomó- és visszatérő vezetékeivel: a hidraulikus alkatrészek rendelkezésre állása igazi kihívást jelent a HANSA-FLEX számára, mivel a Zeppelin több ezer gépért felelős, és ennek megfelelően nagy a megrendelőspecifikus szerelvényberendezésekhez szállítandó anyagmennyiség. Ráadásul a gépek az amerikai szabványok szerint készülnek, és olyan csatlakozásokat használnak, amelyek Európában némileg ritkák. A HANSA-FLEX a megfelelő alkatrészeket telephelyein tárolja, hogy szükség esetén mindenütt rendelkezésre álljanak.

Eredeti motorgyártó

Egy másik Zeppelin részleg is igénybe veszi a HANSA-FLEX támogatását: a Power Systems részleg. Ez a Caterpillar hivatalos partnere a Cat és MaK motorok tekintetében, valamint a meghajtási és energiarendszerek vezető szállítója. A Caterpillar részleg beszerzi a motorokat és módosítja azokat az ipari, olaj- és gázipari, valamint a hajózási ágazatból érkező ügyfelei egyedi igényeinek megfelelően. A motorokat vasúti járművekhez, valamint villamos energia és hő előállítására is használják. A szervizcsapat számára a kívánt módosítások és a kihívások éppoly változatosak, mint maguk az ügyfelek. A HANSA-FLEX ebben a részlegben eredeti berendezésgyártóként is működik, mivel a motorokat részben összetett tartozékokkal, például hűtőkkel használatra készen módosítják. Mivel a felhasználási területek nagymértékben különböznek, így a követelmények is. Például a hajókon használt tömlővezetékeket a különböző osztályozó társaságok, például a Germanischer Lloyd előírásai szerint kell tanúsítani, míg a vasúti járművek tömlővezetékeinek meg kell felelniük az új EN 45545-2 szabványnak. A HANSA-FLEX rendelkezik az összes ilyen követelménynek megfelelő anyagokkal és tanúsítványokkal. A hidraulikus szakember ipari és hidraulikus tömlőket, csatlakozókat, szerelvényeket és csatlakozókat szállít a már kész rendszermegoldásokhoz. Újonnan kifejlesztett megoldások esetén a HANSA-FLEX tanácsot ad a tömlővezetékek optimális kialakításához is.

Rugalmas szolgáltatás

A HANSA-FLEX a Zeppelin Power Systems fontos partnere a motorok szervizelése terén is: “Gyors és rugalmas szolgáltatásokat kell nyújtanunk ügyfeleinknek hidraulikai problémák esetén” – magyarázza Petra Widmer, a Zeppelin Power Systems beszerzési vezetője. A hajók esetében például csak egy nagyon szűk ablak áll rendelkezésre a szervizmunkák elvégzésére, amíg a hajók a kikötőben vannak. “A HANSA-FLEX még soha nem okozott nekünk csalódást, ha rugalmasságról és gyorsaságról van szó: mindig a megfelelő termékekkel és a megfelelő időben érkeznek ügyfeleinkhez, bárhol is legyenek azok”.”

Tudjon meg többet

 • Sorozatgyártás

  A brémai központi tömlővezeték-sorozatgyártó üzemünk és a schönebecki csőhajlító központunk havonta több tízezer cikket szállít az OEM-gyártóknak, beleértve a beépítésre kész nagynyomású, PTFE és ipari tömlővezetékeket, méretre gyártva és kis vagy nagy tételben.
  Tudjon meg többet
 • Tiszta olaj, tiszta cementgyártás

  Hogyan válik a Holcim a nyersvasgyártás melléktermékéből a cementgyártás értékes nyersanyagává, és miért nélkülözhetetlen a tiszta hidraulikaolaj.
  Tudjon meg többet
 • A világ legerősebb ipari fúvója

  Az Aerzener Maschinenfabrik gyártja jelenleg a világ legerősebb térfogat-kiszorításos fúvóját. A Willmann erőművek biztosítják a fúvók zavartalan működését - még robbanásveszélyes környezeti körülmények között is.
  Tudjon meg többet