Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

A világ legerősebb ipari fúvója

Az Aerzener Maschinenfabrik gyártja jelenleg a világ legerősebb térfogat-kiszorításos fúvóját. A Willmann erőművek biztosítják a fúvók zavartalan működését – még robbanásveszélyes környezeti körülmények között is.

 • Építőipar
 • Referenciáink

Legyen szó a vegyiparról és a feldolgozóiparról, az acéliparról és a bányászatról, az élelmiszeriparról, a víz- és szennyvízkezelésről vagy akár a tengeri alkalmazásokról: ahol levegőt és gázokat kell sűríteni vagy szállítani, ott az Aerzener Maschinenfabrik nagy teljesítményű fúvói és kompresszorai jól teljesítenek. A HANSAFLEX AG leányvállalatának, a Willmann Steuerungstechnik GmbH-nak a hajtóművei biztosítják, hogy a fúvók csapágyai mindig a megfelelő mennyiségű kenőanyagot kapják.

 

Az Alpha Blower akár 77 000 m³/h teljesítményével az Aerzener Maschinenfabrik legerősebb terméke. A forgódugattyús fúvó a teljesítményt, a megbízhatóságot és a hatékonyságot egyaránt képviseli. “Az emelkedő energiaköltségek miatt ügyfeleink egyre inkább a gép teljes költségét nézik a gép teljes termelési élettartama alatt. A nagyon energiaigényes alkalmazásokban termékeink néha kevesebb mint egy év alatt megtérülnek” – magyarázza Mike Hühnerbein, az Aerzener Maschinenfabrik stratégiai beszerzője. Ahhoz, hogy az Alpha Blower hosszú éveken át képes legyen folyamatos üzemben is nyújtani a teljesítményét, elengedhetetlen a mozgó alkatrészek folyamatos kenése. Az olajellátást a HANSA-FLEX leányvállalatának, a Willmann Steuerungstechnik GmbH-nak az erőművei biztosítják. Ezek biztosítják, hogy mindig a megfelelő mennyiségű olaj legyen a megfelelő helyen, a megfelelő időben. Az egyedileg gyártott aggregátumok tervezése és kivitelezése a megrendelővel szoros együttműködésben történt. “A 24/7-es üzemben ügyfeleink a legmagasabb követelményeket várják el gépeinktől. Örülünk, hogy a Willmann hozzánk hasonlóan a minőséget és a megbízhatóságot tartja a legfontosabbnak.” A Hühnerbein számára ez nemcsak a gyártást és a dokumentációt jelenti, hanem a környezeti feltételek széles körének figyelembevételét is.

Robbanásveszélyes környezet

Az acélművek világszerte az Aerzener Maschinenfabrik fúvóira támaszkodnak a kohók szellőztetésében. A rendszerek folyamatos robbanásvédelme elengedhetetlen. Már egy szikra vagy a berendezés felhevült részei is elegendőek ahhoz, hogy a szénpor reakcióba lépjen az oxigénnel, és súlyos porrobbanást okozzon. A Willmann által gyártott erőművek ezért megfelelnek az Európai Unió szigorú ATEX-irányelveinek a veszélyes környezetben lévő berendezések és gépek robbanásvédelméről. A megfelelő alkatrészek, például motorok és szivattyúk kiválasztása mellett a hegesztési folyamatokat és a festést is robbanásbiztosan kell elvégezni. “A Willmann itt nagy felelősséget visel, hiszen a hibamentes munka elengedhetetlen. A csapat azonban könnyedén megbirkózott ezzel az igényes feladattal” – magyarázza Hühnerbein.

Egyenesen a gyártósorra

Az Aerzener Maschinenfabrik az olajellátáshoz szükséges tápegységeken kívül számos HANSA-FLEX alkatrészt is beépít. A spektrum a csavaros csatlakozásoktól a tömlő- és csővezetékeken keresztül a nyomásmérőkig terjed. Az alkatrészeket készletként szállítjuk közvetlenül a gyártósorra. “A készletekkel időt takaríthatunk meg, mivel a műveleti tervezési osztályon nem kell rendelést felvenni. A szinkronizált gyártás és a magas kapacitáskihasználás mellett ez valódi előny” – mondja Hühnerbein. A kész szerelvények egy lépéssel tovább mennek. Itt a HANSA-FLEX vállalja az alkatrészek összeszerelését. “A HANSA-FLEX-szel való rendszerkapcsolat számos olyan megoldást tesz lehetővé, amelyet a kisebb beszállítók egyáltalán nem tudnak kínálni” – mondja Hühnerbein.

/

Gyors karbantartás

Nem utolsósorban a magas szintű kapacitáskihasználás teszi nélkülözhetetlenné a zavartalan termelést az Aerzener Maschinenfabrik számára. A HANSA-FLEX hamelini telephelyének közelsége garantálja a rövid reakcióidőt, ha a hidraulikatömlő-vezetékek gyors cseréjére van szükség. A kisebb munkákat a HANSA-FLEX mobil gyors hidraulikaszervize végzi. A hatósági munkavédelmi ellenőrzések és a nagyszámú hidraulikatömlő rendszeres cseréje során a HANSA-FLEX ipari szervizének több technikusa van az ügyfél telephelyén. Különösen hasznos, hogy a My HANSA-FLEX tömlőkezelő portálon a felhasznált hidraulikatömlőkre vonatkozó összes információ rögzítésre kerül – beleértve a karbantartási időközöket, az ellenőrzési dátumokat és a megfelelő gépekhez való hozzárendelést. Hühnerbein visszatekintve megállapítja: “A karbantartási műveletek során szerzett rendkívül pozitív tapasztalatok voltak számunkra a döntő tényező, amikor az együttműködés más területekre való kiterjesztéséről és a stratégiai partnerségre való törekvésről volt szó.”

/

Partnerségen alapuló együttműködés

Ami az egyedi hidraulikatömlő-vezetékek szállításával kezdődött, az mára egy szoros, partnerségen alapuló együttműködéssé nőtte ki magát. Az Aerzener Maschinenfabrik különösen nagyra értékeli az alkatrészek és szerelvények optimalizálására tett proaktív javaslatokat. “Mi a gépészet, nem pedig a hidraulika specialistái vagyunk” – jegyzi meg Hühnerbein. A beszerzési szakember számára kulcsfontosságú, hogy bármikor vissza tudjon támaszkodni a meglévő termékportfólióra és a HANSA-FLEX nagy szakértői hálózatára. “Mindig van egy hozzáértő kapcsolattartó, még bonyolult kérdések esetén is. Az a tény, hogy minden megkeresést központilag koordinálnak a HANSA-FLEX ügyféltanácsadónk, Daniel Sprenger révén, további szolgáltatást jelent számunkra.”

/

Tudjon meg többet

 • Igazi kihívás

  Lassan megindul a több mint száz tonnás dömper. A külszíni bányászathoz használt munkagép lenyűgöző méretekkel rendelkezik. Oldalán a "CAT" felirat díszeleg. Ezek a Caterpillart, az építőipari gépek és motorok gyártóját jelölik. A Zeppelin az amerikai cég németországi szerződéses kereskedője, és az értékesítés és az átalakítások mellett a karbantartást és a szervizelést is vállalja. Mivel a…
  Tudjon meg többet
 • Fent a felhők között

  Mi a közös a világ legmagasabb épületében, a lélegzetelállító magasságú hidakban, a hosszú alagutakban és a hatalmas erőművekben? A válasz a Doka innovatív zsaluzási technológiája. A több mint 70 országban több mint 6000 főt foglalkoztató Doka csoport globális vezető szerepet tölt be a zsaluzási technológia fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. A németországi építkezések zökkenőmentes lebonyolításához a…
  Tudjon meg többet
 • A legteljesebb bizalom egész Európában

  A Boels mindent bérbe ad, amire az építkezéseken szükség van, a kis fúrógépektől a 22,5 tonnás lánctalpas kotrógépekig. Mindezt Európa tizenegy országában teszi. Egy olyan vállalatnak, amely ennyi eszközt használ, sok karbantartandó és javítandó eszköze is van. Bárhol is van szükség hidraulikus alkatrészekre, a vállalat teljes mértékben a HANSA-FLEX európai szintű szervizhálózatára támaszkodik, függetlenül attól,…
  Tudjon meg többet