Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Sokoldalúság tisztán és egyszerűen

A világ egyik vezető poliuretán (PUR) műanyag gyártója a Hennecke GmbH az észak-rajna-vesztfáliai Sankt Augustinban, Bonn közelében.

 • Fém

A világ egyik vezető poliuretán (PUR) műanyag gyártója a Hennecke GmbH az észak-rajna-vesztfáliai Sankt Augustinban, Bonn közelében. Ami szinte kimondhatatlannak tűnik, mégis mindannyiunk számára ismert.

 

Poliuretán. Igaz: ez egy nehéz szó. Nagyon nehéz kiejteni, de gyakorlatilag mindannyiunk számára ismerős. Mert a poliuretán (PUR) néven ismert műanyag minden házban, minden autóban, sőt, tulajdonképpen mindenhol megtalálható. A poliuretánokat poliolok és poliizocianátok kombinálásával, poliaddíciós reakcióban állítják elő. Ez laikus nyelven azt jelenti, hogy: Legalább két különböző anyagot hoznak össze, és ezek reakcióba lépnek egymással. Ennek a reakciónak az eredménye a PUR. Annak érdekében, hogy ez a folyamat szabályozott legyen, és a keletkező PUR a kívánt konzisztenciával és anyagtulajdonságokkal rendelkezzen, “adagológépeket” kell használni a hozzá tartozó “keverőfejekkel” és segédberendezésekkel. A világ egyik vezető gyártója ennek a technológiának a Hennecke GmbH, amelynek székhelye Sankt Augustinban van, Bonn mellett, Észak-Rajna-Vesztfáliában.
A PUR már évekkel ezelőtt jelentősen hozzájárult az üvegházhatású gázok megtakarításához. A Hennecke PENTANE PROCESS TECHNOLOGY (PPT) például az üvegházhatású gáz CFC-t váltotta fel a hűtőszekrényekben, és döntő szerepet játszik abban, hogy ma már A++ energiaosztályú hűtőszekrények vannak. Bár a poliuretánokat kőolajból állítják elő, olyan kiváló terméktulajdonságokkal rendelkeznek, hogy számos más erőforrás megóvásához is hozzájárulnak. A már említett szigetelő tulajdonságoknak köszönhetően csökken a fűtési és hűtési igény. Ezáltal CO2-kibocsátást takarít meg. A járműépítésben a PUR azért népszerű, mert egyszerre stabil és áll a kényelem és a biztonság mellett, ugyanakkor sokkal könnyebb is, mint a hagyományos anyagok. A kisebb súly kisebb üzemanyag-fogyasztást jelent. A PUR továbbá újrahasznosítható és új termékekké dolgozható fel.
/

Alkalmazási területek

Mindannyiunk kezében volt már valamikor valami, ami PUR-ból készült. Például az autó kormánykereke, egy futball-labda, a wellington csizma vagy a matrac csak néhány példa e sokoldalú műanyag felhasználási lehetőségeire mindennapi életünkben. A barkácsolók és kézművesek a PUR-t építőhabként ismerik. A szakértők azonban egyértelmű különbséget tesznek a lágyhab és a keményhab termékek között. Az iparban a kemény poliuretánhabot gyakran használják szigetelő és csillapító anyagként “szendvics” szerkezetekben. Ezek az elemek belső és külső fémkompozitokból állnak. A köztük lévő teret PUR-habbal töltik ki, amely a reakció során kitágul. Kiváló szigetelő tulajdonságai révén a PUR ideális anyag például az épületek energiamérlegének jelentős javítására. Nem szabad alábecsülni azt a hozzájárulást, amelyet a PUR évek óta az éghajlati gázok kibocsátásának csökkentéséhez nyújt. A Hennecke PENTANE PROCESS TECHNOLOGY (PPT) például a hűtőgépekben az üvegházhatású gáz CFC-t váltotta fel, és ez az egyik fő oka annak, hogy ma már A++ energiaosztályú hűtőgépek léteznek. Bár a poliuretánokat kőolaj-alapanyagból állítják elő, olyan kivételes terméktulajdonságokkal rendelkeznek, hogy számos más erőforrás megőrzéséhez is hozzájárulnak. Például a fűtési és hűtési igényt csökkentik a korábban említett szigetelő tulajdonságok. Ezáltal csökken a CO2-kibocsátás. A PUR a leggyakrabban használt műanyag az autóépítő iparban, és nélkülözhetetlen a kényelem és a textúra javításához a legkülönbözőbb alkalmazásokban. A PUR az autóipari alkalmazásokban is jelentős tényező, ahol a súlycsökkentés fontos, mivel a kisebb súly kisebb üzemanyag-fogyasztást jelent. És mindennek tetejébe a PUR újrahasznosítható, és új termékek előállításához feldolgozható.

Több mint 60 éves tapasztalat

A Hennecke-csoport által gyártott gépek, berendezések és rendszerek a PUR-feldolgozás valamennyi alapvető technológiájához kapcsolódóan kínálnak megoldásokat. A Hennecke ezen a területen több mint 60 éves tapasztalatra támaszkodhat. Az 1945-ös alapítása óta ez a Sankt Augustinban székelő, nagy tekintélynek örvendő vállalat nagyban hozzájárult a PUR-ipar fejlődéséhez, és számos szabadalmat kapott ezen a területen. A Hennecke már az 1950-es években kifejlesztette a világon az első olyan rendszert, amely a PUR összetevőit, a poliolt és a poliizocianátot nagy nyomás alatt keverte. Ez szolgált a magas termékminőség és a nyersanyagok hatékony felhasználásának alapjául. Ma a Hennecke világszerte mintegy 450 alkalmazottat foglalkoztat, és vitathatatlanul piacvezető a szegmensében. A vállalat globális helyzete, valamint a világ minden jelentős gazdasági régiójában jelenlévő szakértő tanácsadói és szerviztechnikusai a Hennecke megbízható partnerként szerzett hírnevet számos közös nemzetközi vállalkozásban. Az üzem gyártója minden évben jelentős költségvetést különít el a kutatásra és fejlesztésre, és így képes olyan innovatív technológiákat kínálni, amelyek kiemelkedő gazdasági és ökológiai előnyökkel járnak. Pittsburgh/USA, Sanghaj/Kína, Aichi/Japán és Szingapúrban található leányvállalatai révén, valamint helyi képviseletek hálózatán keresztül a csoport 360°-os szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, valóban globális hatókörrel. Ez az eredeti pótalkatrészek gyors szállításával kezdődik, és minden szempontot felölel, egészen a gyakorlaton alapuló képzésekig.

Termékek minden alkalmazáshoz

A Hennecke GmbH termékeivel olyan berendezéseket kínál ügyfeleinek, amelyekkel bármilyen PUR gyártható. A gép- és berendezésspektrum a nagyrészt szabványosított gépektől kezdve az iparágba újonnan belépők számára készült, jól bevált high-tech rendszereken át a minden elképzelhető alkalmazási területre egyedi tervezésű és gyártású gyártógépekig terjed. Minden poliuretán üzem szíve a mérőegység. Az egységet az adott alkalmazástól függően dugattyús szivattyúkkal vagy adagoló dugattyúkkal ellátott nagynyomású adagológépek hajtják. Magának az adagológépnek az egyik legfontosabb alkatrésze a keverőfej. A Hennecke keverőfejek portfóliójának nagy része nagynyomású folyamatokban működik, és a nyomási energiát keverési energiává alakítja át. Ez biztosítja az optimális keverési viselkedést és a homogén PUR-kibocsátást. Ez a technológia rendkívül összetett és rendkívül tartós alkatrészekre támaszkodik. Nem kevésbé igaz ez a közegekre és a hidraulikatömlőkre, amelyeket a Hennecke 2011-ben kezdett el a HANSA-FLEX-től vásárolni. “Nagyon gyorsan felismertünk bizonyos szinergiákat, és látjuk a további együttműködés lehetőségét” – nyilatkozta Jürgen Ternes, a Hennecke stratégiai beszerzője. Ennek megfelelően az első fémtömlővezetékeket és palackokat már a HANSA-FLEX szaküzemei szállították. Az együttműködés fejlesztésének további lehetőségeiről és megoldásairól jelenleg folynak a tárgyalások.

“A HANSA-FLEX meggyőzött minket a minőséggel, a rövid szállítási határidőkkel, a rugalmassággal és a nagy fiókhálózattal.”

Jürgen Ternes

Stratégiai beszerző Hennecke

“Például van egy ügyfélszámunk, amely minden fiókban világszerte érvényes. Ezt nem mindenki tudja felajánlani. Ezenkívül a HANSA-FLEX gyártói szintű minőségi tanácsadást nyújt, ami nagy hozzáadott értéket jelent számunkra.”

Jürgen Ternes

Stratégiai beszerző Hennecke

/

A teljes csomag egy győztes

A HANSA-FLEX meggyőzött minket a minőséggel, a gyors szállítási határidőkkel, a rugalmassággal és a kiterjedt fiókhálózatával – mondta Jürgen Ternes egy interjúban. “Például olyan ügyfélszámmal rendelkezünk, amely a világ bármelyik fiókjában felismerhető.” Ezt nem mindenki tudja nyújtani. A HANSA-FLEX emellett olyan tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, amelyek a gyártó közösséget célozzák meg, ami jelentős hozzáadott értéket jelent számunkra.” A Köln-Rath-i fióktelepen keresztül minden szerdán szállítanak egy utánpótlási szállítmányt Henneckének. Igény szerint rugalmas szállítások is történnek. A kezdeti kapcsolatfelvétel a Hennecke vezetőségével Niels Jablonski fiókvezetőn és Roelof Wittler Key Account Manageren keresztül történt. A helyszínen közös megbeszéléseket tartottak, és a műszaki osztály munkatársaival együttműködve készítették el az ajánlatokat. Ma Niels Jablonski a Hennecke GmbH elsődleges kapcsolattartója. A HANSA-FLEX a nemzetközi feladatokat ellátó munkatársak számára az összes telephelyének adatait tartalmazó címjegyzékeket bocsátott rendelkezésre. Így minden Hennecke-alkalmazott mindig kéznél van a legközelebbi HANSA-FLEX fióktelep címe, és szükség esetén egyszerűen a Hennecke ügyfélszámának megadásával tudnak vásárolni. Rugalmas, professzionális, megbízható. Olyan tulajdonságok, amelyek mindkét vállalatunkat jellemzik.

Tudjon meg többet

 • Csendes éjszaka, dolgos éjszaka

  A karácsony általában az elmélkedés időszaka, amikor az emberek élvezhetik a nyugalmat és a csendet. De ez nem vonatkozik a KKF Fels GmbH & Co. karbantartó csapatára. KG. "Amikor mások szabadságra mennek, akkor indulnak be igazán a dolgok" - mondja Holger Stryck karbantartási vezető. Ő felel azért, hogy az autóipari beszállító hatalmas fröccsöntő gépei éjjel-nappal…
  Tudjon meg többet
 • Közelség, rövid reakcióidő

  Legyen szó ipari, folyékony vagy 24 órás szolgáltatásokról, a HANSA-FLEX minden szolgáltatását kiemelkedő megbízhatóság, gyorsaság és nagyfokú közelség jellemzi. A BSH Hausgeräte GmbH Bad Neustadt-i porszívógyára számára ez a közelség még nagyobb, mint valaha - egy egyszerű okból: az üzem és a helyi HANSA-FLEX fióktelep közvetlen szomszédok.
  Tudjon meg többet
 • Ásás helyett fúrás

  Ha a kábeleket gyorsan, költséghatékonyan és környezetbarát módon kell lefektetni utak, folyók és vasúti sínek alatt, akkor a vízszintes fúróberendezések jól jönnek. Ezek irányított fúrást alkalmaznak, és lehetővé teszik a gáz- és vízvezetékek, az elektromos és távközlési kábelek, valamint a távfűtés csöveinek földalatti fektetését anélkül, hogy egy kotrógépnek ki kellene ásnia az árkot. A talajon,…
  Tudjon meg többet