Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

A talaj urai

Az Oldenburger Münsterland. Itt, Cloppenburg és Vechta körzetében a föld lapos, a helyiek “plattdeutsch” nyelven beszélnek, és állandóan “Moin”-nal köszönnek egymásnak. A régió lakói pedig ugyanolyan rusztikusak, egyszerűek és melegszívűek, mint az időtlen üdvözlésük. Az Oldenburger Münsterland szívében fekszik Emstek falu. Emstek 1972 óta a Hans Wübben GmbH – a földmunkákra specializálódott vállalkozás – telephelye.

 • Föld
 • Referenciáink

Az Oldenburger Münsterland. Itt, Cloppenburg és Vechta körzetében a föld lapos, a helyiek “plattdeutsch” nyelven beszélnek, és állandóan “Moin”-nal köszönnek egymásnak. A régió lakói pedig ugyanolyan rusztikusak, egyszerűek és melegszívűek, mint az időtlen üdvözlésük. Az Oldenburger Münsterland szívében fekszik Emstek falu. Emstek 1972 óta a Hans Wübben GmbH – a földmunkákra specializálódott vállalkozás – telephelye.

 

Ami az 1960-as években klasszikus vállalkozói vállalkozásként indult, mára egy családi vállalkozássá vált, amely magasan specializált szakterülettel rendelkezik. “Fő tevékenységünk a mezőgazdasági és erdőterületek művelése és újratermelése” – magyarázza Johannes Wübben, a Hans Wübben GmbH ügyvezető igazgatója. Mit jelent ez? Nos, Észak-Németország nagy részét nedves mocsarak borítják. A szántóföldek megművelése nem könnyű feladat. A földet elő kell készíteni, mielőtt bármi is termeszthető lenne rajta. Az előkészítéshez nehézgépekre van szükség. A mocsarak megműveléséhez a Hans Wübben GmbH mélyszántó ekékkel (2,20 m mélységig) fordítja át a talajt úgy, hogy a fekete humusz, a világosabb mocsár vagy a tőzeget eltávolított láp maradványai fölé az alatta lévő ásványi talaj kerüljön. A felszínre hozott ásványi talaj javítja a talaj vízáteresztő képességét és vízkapacitását, és lehetővé teszi a gyökerek jobb növekedését. Így a földek mezőgazdasági szempontból életképessé válnak.

Annak érdekében, hogy a nehéz lánctalpak ne süllyedjenek bele a mocsaras talajba, minden földmunkagépet kifejezetten mocsaras területre tervezett futóművel szereltek fel. Néhány ilyen futóművet a vállalat saját műhelyében szélesebbé és hosszabbá tettek. Az akár 1,25 méter széles futóművek elegendő érintkezési felületet biztosítanak ahhoz, hogy a gépek ne süllyedjenek a talajba. “Az egészet mi magunk építettük. Ezt sehol sem lehet megvenni” – magyarázza Aloys Thien műhelyvezető, nem minden büszkeség nélkül. Miután a mélyszántó elvégezte a munkáját, a felszínt el kell egyengetni, hogy a felszíni vizek el tudjanak folyni anélkül, hogy megrekednének. Így lesz a mocsarakból termékeny termőföld.

Ha a tőzegréteg túl nedves vagy 1,4 méternél vastagabb, a mélyszántó nem fog átjutni rajta. Ekkor kezdődik az árokásás. “Nagyjából kétharmad tőzegréteg és egyharmad homokréteg arányára van szükségünk, ezért ahol a tőzegréteg vastagabb, ott megfelelő hidraulikus kotrógépekkel kell a földmunka szabályai szerint átforgatni az ásványi és mocsári talajrétegeket” – magyarázza a problémát Dirk Marischen a Hans Wübben GmbH-tól. Az árokásás utáni eredmény ugyanaz, mint a mélyszántás után. A cél mindig ugyanaz, a mocsaras talaj átforgatása, hogy a vízelvezető hatás létrejöjjön, és a víz elfolyhasson. Ez az egyetlen módja annak, hogy a talaj mezőgazdasági vagy erdészeti célra használhatóvá váljon.

Az árokásási munkákhoz a vállalat flottájában több különböző láncos kotrógép is található. Így 5,5 méteres mélységű árokásás is lehetséges. Ezek a gépek a tavak helyreállítására, gátak építésére és iszapeltávolításra is használhatók. A Hans Wübben GmbH a gépeit teljes körűen képzett kezelőkkel adja bérbe. “15 alkalmazottunk van, akik közül a legtöbben már évek óta, néhányan a kezdetektől fogva a vállalatnál dolgoznak” – mondja Johannes Wübben – “így mind mi, mind ügyfeleink biztosak lehetünk abban, hogy az elvégzendő munkákat teljes szakszerűséggel végezzük el”.

A Hans Wübben GmbH feladata a talajművelés mellett a szántó- és erdőterületek újratermelése is. Különösen a külszíni lignitbányászatban egyre több mezőgazdasági területet fordítanak át a lignitbányászat céljára. A lignit kitermelése után megmaradó gödröket a megmaradt termőtalajjal töltik fel. Ezt azonban gyakran nehézgépek segítségével végzik, így a feltöltés befejeztével a talaj nagyon erősen tömörödik. Ezt fel kell lazítani, mielőtt kukorica vagy gabonafélék termeszthetnének itt. Ezekben az esetekben a földmunkák szakértői a “dig-lift-loose” módszerre támaszkodnak, amellyel a talaj könnyen fellazítható akár egy méter mélységig is.

A Hans Wübben GmbH több mint 20 éve hűséges ügyfele a HANSA-FLEX-nek. “A leggyakoribb igényeink a hidraulikatömlőkre vonatkoznak. Ha egy elromlik, gyorsan ki kell cserélnünk, különben a gép használhatatlanul áll a telephelyen. És az önök terepi technikusa, Richard Heinemann évek óta tökéletes kapcsolattartó számunkra” – dicséri Johannes Wübben a HANSA-FLEX szolgáltatásait. És néha, amikor igazán sietnek, Wübben úr tudja, hogy a mobil Rapid Hydraulic Service szervizjárműve sosincs messze. “A szolgáltatás tényleg jó. Az eddigi néhány meghibásodásunkat néhány órán belül kijavították. Általában minden javítást magunk végzünk, de néha ez egyszerűen nem lehetséges” – mondja Dirk Marischen.

Leggyakrabban hidraulikatömlőket kérünk. Ha valamelyik elszakad, gyorsan cserére van szükségünk, különben a gép az építkezésen megáll. És itt a HANSA-FLEX helyszíni szervizképviselője évek óta tökéletes kapcsolattartó számunkra.

Johannes Lübben

A Hans Wübben GmbH ügyvezető igazgatója

A kivitelező cég büszkén tekinthet vissza az eddig megvalósított nagy projektekre is. A Herren der Böden például előkészítő szerepet játszott az A20/A14-es út építésében. Az A20/A14 egyes építési szakaszain a Wübben vállalat különböző buldózereit használták, hogy a most elkészült A20-as megépülhessen. Aki pedig valaha is elhaladt a Mercedes tesztpályája mellett az alsó-szászországi Papenburgban, annak tudnia kell, hogy a Hans Wübben GmbH itt is végzett szintezési munkákat, hogy a tesztpálya megépülhessen. Emstek falu bizonyára nem a világ közepe, de egy dolog biztos: ha földmunkákról van szó, itt megtalálja a megfelelő szakembereket.

Tudjon meg többet

 • Az első légkondicionált S-Bahn vonatok Berlinben

  A HANSA-FLEX a Stadler Deutschland GmbH partnere a Berlin/Brandenburg régió első klimatizált S-Bahn vonatainak légkondicionáló vonalaival való felszerelésében.
  Tudjon meg többet
 • Nagy elvárások

  Ez Berlin egyik legnagyobb jövőbeli projektje: Siemensstadt 2.0 néven a Siemens mintegy 70 hektáros berlin-spandaui ipari területén egy modern, a munka-, kutatási és lakóhelyeket ötvöző városfejlesztés jön létre. A városi termelési létesítmények, kutatóközpontok és irodahelyiségek mellett a már működő vállalatok és induló vállalkozások számára lakásokat, diáklakásokat és közösségi létesítményeket is terveznek. A meglévő épületek egy…
  Tudjon meg többet
 • Tiszta olaj, tiszta cementgyártás

  Hogyan válik a Holcim a nyersvasgyártás melléktermékéből a cementgyártás értékes nyersanyagává, és miért nélkülözhetetlen a tiszta hidraulikaolaj.
  Tudjon meg többet