Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Fent a felhők között

Mi a közös a világ legmagasabb épületében, a lélegzetelállító magasságú hidakban, a hosszú alagutakban és a hatalmas erőművekben? A válasz a Doka innovatív zsaluzási technológiája. A több mint 70 országban több mint 6000 főt foglalkoztató Doka csoport globális vezető szerepet tölt be a zsaluzási technológia fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. A németországi építkezések zökkenőmentes lebonyolításához a Doka kihasználja hidraulikai partnere sűrű fiókhálózatát.

 • Építőipar

Mi a közös a világ legmagasabb épületében, a lélegzetelállító magasságú hidakban, a hosszú alagutakban és a hatalmas erőművekben? A válasz a Doka innovatív zsaluzási technológiája. A több mint 70 országban több mint 6000 főt foglalkoztató Doka csoport globális vezető szerepet tölt be a zsaluzási technológia fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. A németországi építkezések zökkenőmentes lebonyolításához a Doka kihasználja hidraulikai partnere sűrű fiókhálózatát.

 

A Sauerland régióban található Nuttlar viadukt egy lenyűgöző híd: 115 méteres magasságával ez Észak-Rajna-Vesztfália tartomány legmagasabb viaduktja, és 660 méteres hosszával az A46-os autópálya egyik fontos szakasza. A híd hat pilléréből négyet a Doka önmászó technológiával építettek. Ennek során nem szükséges, hogy a zsaluzatot minden betonozási fázis után daruval emeljék fel, hanem hidraulikus támogatással önállóan mászik felfelé. A kocsiút födémjének építése szintén a Doka innovatív megoldásával valósult meg: hidraulikusan működtetett zsalukocsik alulról fektették le a gyors építési műveletek alapjait.

Gyorsan halad az építkezés

Helyszínváltoztatás. Az Európai Központi Bank új épülete immár a frankfurti látkép szerves részét képezi. A 2015-ben használatba vehető felhőkarcoló 185 méteres magasságával Németország hetedik legmagasabb épülete. A bécsi Coop Himmelb(l)au építésziroda tervei a legmagasabb építési technológiai követelményeket támasztották: a sokszög alakú, kettős magastetős épület magjának és homlokzatainak egyes részei különböző szögben állnak, és az egyes mennyezetek elrendezése is változik. A Doka zsaluzási technológiája nagyban hozzájárult a gyors építési műveletekhez – a héj egy-két hetente egy emelettel nőtt -, mivel lehetővé tette a mennyezetek betonozását éppoly gyors, mint egyszerű módon.

A Doka erre a célra úgynevezett “zsaluasztalokat” kínál, amelyek rugalmasan kombinálhatók. Korábban több emberre volt szükség ezen zsaluasztalok vízszintes áthelyezéséhez, de a Doka erre a DoKartok formájában zseniális megoldást fejlesztett ki. “Ez a rendkívül jól manőverezhető mobil berendezés lehetővé teszi, hogy a mennyezeti asztalok szállítását, valamint fel- és leemelését egyetlen dolgozó végezze el” – jelenti Ralf Jancke, a Deutsche Doka Schalungstechnik GmbH ágazati logisztikai vezetője. A nagy, akár 2 tonnás teherbírásért a hidraulika felel, egy akkumulátoros hidraulikaszivattyú állítja elő a szükséges nyomást a hidraulikahengerben. A nagy emelési sebesség gyorsabb munkatempót is lehetővé tesz: az akár 12,5 m² méretű mennyezeti asztalok másodpercenként 8,5 cm-rel emelhetőek.

“Az építkezéseken akár 700 bar nyomással dolgozunk. Nem tudunk és nem is akarunk kompromisszumokat kötni, ha hidraulikatömlőkről van szó.

Ralf Jancke

Logisztikai vezető Doka

/

Késedelem nélkül a helyszínen

A Doka szervizcsapatai rendszeresen a helyszínen vannak a nagyobb építkezések helyszínein, mint például a Nuttlar viadukt. Támogatják a zsaluzási szakembereket, és gyors javításokat végeznek a zsaluzási berendezéseken és a DoKartokon. Ahol szükséges, a karbantartási munkákat közvetlenül a helyszínen végzik el, hogy elkerüljék a költséges állásidőt. A zsaluzási technológia ilyen széles skálája miatt azonban nem lehet minden géphez és rendszerhez tartalék alkatrészeket raktáron tartani. Ez vonatkozik a hidraulikus berendezésekre is, amelyek jelentős szerepet játszanak a Doka működésében. “Túl sokáig tartana olyan pótalkatrészeket rendelni, amelyek nincsenek raktáron az ausztriai központunkból. Ezért Németországban kerestünk egy hatékony hidraulikai partnert” – mondja Jancke. A HANSA-FLEX-szel való együttműködés mellett döntöttünk elsősorban a vállalat átfogó fiókhálózata miatt, amely garantálja a rövid utakat az építkezésekhez, bárhol is legyenek azok. További döntő tényezők voltak a gyors szállítási határidők és a megbízható minőség: “Az építkezéseinken akár 700 bar nyomással dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a hidraulikatömlő-vezetékek esetében nem fogadhatunk el kompromisszumokat” – teszi hozzá.

Egyértelműen azonosított

Bár kívülről sok tömlővezeték ugyanúgy néz ki, alapvető különbségek vannak: “Ha például alacsony nyomásra tervezett tömlővezetékeket használnak nagynyomású műveleteknél, a balesetek elkerülhetetlenek” – magyarázza Mario Thiel, a HANSA-FLEX erfurti kirendeltségének munkatársa. A Doka a keveredések elkerülése érdekében az X-CODE rendszerre támaszkodik. A HANSA-FLEX a tömlővezeték összes jellemzőjét beviszi egy adatbázisba, ahonnan azok bármikor elérhetők a vezetékre alkalmazott kód segítségével.

Ennek eredményeképpen az X-CODE nemcsak nagyobb biztonságot teremt, hanem felgyorsítja a megfelelő pótalkatrészek beszerzését is: “Az építkezésről egyszerűen felhívom a legközelebbi HANSA-FLEX fiókot, és csak a hatjegyű X-CODE-ot kell megadni. Amikor aztán megérkezem a fióktelephez, a tömlővezetékem készen áll és vár rám – pontosan úgy, ahogyan annak lennie kell. Az ügyfél számára ez egy értékes szolgáltatás” – erősíti meg Jancke.

Mindig készen áll a segítségre

A Doka Németország-szerte építkezéseken tevékenykedik: “Minden projekt más és más, minden építkezésnek megvannak a maga sajátosságai. A mi munkánkat az teszi izgalmassá, hogy mindennap kihívást jelent a tökéletes megoldás megtalálása és megvalósítása” – nyilatkozta Jancke. És bármilyen változatosak is az építési projektek, egy dolog mindig ugyanaz marad: a magas minőségi szabványok, amelyek a Doka-t a zsaluzási ipar globális piacvezetőjévé tették. Ennek megfelelően Jancke és a karbantartási részlegben dolgozó kollégái számára nagy előny, hogy olyan partner áll mellettük, akire teljes mértékben számíthatnak. Összefoglalva a következőket mondja: “A HANSA-FLEX számos különböző üzletágát megismertük. Mindegyikük biztosítja az általunk keresett minőséget és szolgáltatást. Még akkor is, ha bonyolult kéréssel érkezünk, az ottani munkatársak mindig készek meghallgatni és megoldást találni”.

Tudjon meg többet

 • A legteljesebb bizalom egész Európában

  A Boels mindent bérbe ad, amire az építkezéseken szükség van, a kis fúrógépektől a 22,5 tonnás lánctalpas kotrógépekig. Mindezt Európa tizenegy országában teszi. Egy olyan vállalatnak, amely ennyi eszközt használ, sok karbantartandó és javítandó eszköze is van. Bárhol is van szükség hidraulikus alkatrészekre, a vállalat teljes mértékben a HANSA-FLEX európai szintű szervizhálózatára támaszkodik, függetlenül attól,…
  Tudjon meg többet
 • Igazi kihívás

  Lassan megindul a több mint száz tonnás dömper. A külszíni bányászathoz használt munkagép lenyűgöző méretekkel rendelkezik. Oldalán a "CAT" felirat díszeleg. Ezek a Caterpillart, az építőipari gépek és motorok gyártóját jelölik. A Zeppelin az amerikai cég németországi szerződéses kereskedője, és az értékesítés és az átalakítások mellett a karbantartást és a szervizelést is vállalja. Mivel a…
  Tudjon meg többet
 • A világ legerősebb ipari fúvója

  Az Aerzener Maschinenfabrik gyártja jelenleg a világ legerősebb térfogat-kiszorításos fúvóját. A Willmann erőművek biztosítják a fúvók zavartalan működését - még robbanásveszélyes környezeti körülmények között is.
  Tudjon meg többet