Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Egy bontóóriás akcióban

A Plannerer Holding AG a HANSA-FLEX-szel való együttműködésre támaszkodik a 30 méteres kotrókar optimalizálásában

 • Hulladék ártalmatlanítás

A BHD-3010 bontó gém 30 méteres elérési magassággal pontosan és erőteljesen mozgatja a bontóollót a ház homlokzatáig. Darabról darabra, óvatosan eltávolítja az épület tömör betonját, és átvágja a betonacélt. Hamarosan az épületből csak egy halom válogatott törmelék marad. A Plannerer Holding KG innovatív kotrókarja sokkal nagyobb teherbírással rendelkezik, mint a hagyományos bontó kotrógépek. Az újonnan kifejlesztett termék felgyorsítja a bontási munkálatokat és az építési folyamatokat, és csökkenti a költségeket.

 

A Plannerer mintegy 300 járműből álló modern flottájával Németország egyik legnagyobb és Európa leginnovatívabb bontóipari vállalata. A vállalat több mint 20 éve szakosodott a bontási munkálatokra, az ellenőrzött bontásra, a szennyezett területek helyreállítására, a szennyeződésmentesítésre és az újrahasznosításra. Ezenfelül építőipari gépeket és lánctalpas darukat ad bérbe.

A flotta nemrégiben egy nagyon különleges járművel bővült: egy CAT390-es kotrógép 30 méter hosszú bontó gémmel. Az innovatív gépátalakítást a BURDE Engineering GmbH tervezte és valósította meg. “A bontó kotrógépek javításának bonyolult módjai csak akkor válnak nyilvánvalóvá, amikor már egy építkezésen használják. A HANSA-FLEX-szel együttműködve olyan partner áll mögöttünk, aki lehetővé teszi számunkra, hogy a karban rejlő lehetőségeket teljes mértékben kihasználjuk” – számol be Stephan Plannerer, a Plannerer ügyvezető igazgatója.

“Az ügyfélkapun keresztül pontosan nyomon tudjuk követni, hogy melyik tömlőt hol és mikor szerelték fel. Így információt kapunk az erősen igénybevett alkatrészekről, és egyúttal optimalizálhatjuk az egyes komponenseket.”

Stephan Plannerer

A Plannerer ügyvezető igazgatója

Tökéletes tanács

A jobb teljesítmény gyakran kisebb részletek javításával érhető el: “A túl sok menetes szerelvény és konzol gyakran nem ideális az áramlás szempontjából. A Plannerernek csőhajlításokat ajánlottunk, és ezeket a schönebecki csőhajlító központunkban gyártattuk le” – nyilatkozta Ronny Kleber, a HANSA-FLEX bayreuthi irodájának kereskedelmi tanácsadója. A Plannerer ezt követően közvetlenül a helyszínen tudta beépíteni az alkatrészeket.

A HANSA-FLEX olyan alkatrészeket is gyárt a bontóipari vállalatok számára, amelyek egyébként nehezen beszerezhetők a piacon, és nagyon hosszú átfutási idővel járnak. “Sürgősen szükségünk volt speciális menetes szerelvényadapterekre. A HANSA-FLEX gyorsan a segítségünkre tudott lenni” – nyilatkozta Plannerer. A két vállalatot régóta fennálló üzleti kapcsolatok kötik össze. “Amikor a Plannerer felhív minket, hogy tanácsot kérjen, mindent Bayreuthból koordinálunk, hogy optimális megoldást találjunk” – számol be Ronny Kleber. Ennek érdekében az iroda nemcsak a csőhajlító központtal, hanem a drezdai speciális cső- és szerelvénygyártó részleggel és a königshofeni tömítéstechnikai részleggel is szorosan együttműködik.

Nagy erők számára tervezték

A BDH-3010 kotrógép súlya 146 tonna. Ez lehetővé teszi akár 10 tonna súlyú bontó munkagépek használatát is. A hidraulikát pontosan ehhez az üzemi súlyhoz kell igazítani. Hiszen a lánchajtástól a karosszéria elfordításán át a kotrókar mozgatásáig: a bontóóriás minden mozdulata hidraulikusan aktiválódik. Ennek megfelelően nagyok a csövek és tömlők a kotrógépen. Átmérőjük 1¼ és 1½ hüvelyk közötti, így nagy mennyiséget lehet átpumpálni a hidraulikarendszeren.

A HANSA-FLEX bayreuthi irodája rendelkezik az ilyen sorok gyártásához szükséges gépekkel. Egy 380 tonna nyomószilárdságú hidraulikus prés csatlakoztatja a tömlőket és szerelvényeket, amelyek később a magas, 500 bar csúcsnyomásnak is ellenállnak.

/

Az összes összetevő világos áttekintése

A hidraulikus alkatrészek áttekinthetőségéhez a Plannerer a My.HANSA-FLEX ügyfélportált használja. “Az ügyfélportál lehetővé teszi számunkra, hogy pontosan nyomon követhessük, hogy melyik tömlőt hol és mikor szereltük be. Ez nem csak a szélsőséges igénybevételnek kitett alkatrészekről nyújt információt, hanem lehetővé teszi számunkra az egyes alkatrészek optimalizálását is” – magyarázza Plannerer. Az elképzelés tehát az, hogy a My.HANSA-FLEX-ben a teljes kotrógépet rögzítsük. Ez felgyorsíthatja a karbantartást és az egyes alkatrészek cseréjét.

A HANSA-FLEX bayreuthi irodája mindig fontos pótalkatrészeket tart raktáron, hogy a lehető leggyorsabban szállítani tudja a Plannerert. “A bontó kotrógép közvetlen közelében lévő konténert is meg kívánjuk tölteni pótalkatrészekkel. Ha egy alkatrész meghibásodik, akkor azt közvetlenül ki lehet cserélni, így minimálisra csökkenthető a kotrógép állásideje és az ebből eredő állásidő költsége” – számol be Kleber. Szükség esetén a HANSA-FLEX mobil hidraulikaszerviz további segítséget is nyújt.

Mindig kéznél van

A kotró igényes felhasználási területe komoly kihívást jelentett a technológia és a hidraulika szempontjából: a 30 méteres karral rendelkező BHD-3010-est pontosan optimalizálni kellett a hatalmas terhekhez. A hidraulika-szakértő tanácsot tudott adni a tömlőkkel kapcsolatban, amelyek a nagy igénybevétel mellett nem működtek kielégítően. “A HANSA-FLEX a HD800-as tömlő használatát javasolta, amely rugalmasabb és nagyobb nyomásra alkalmas” – számol be Plannerer.

A Plannerer egy 65 méter hosszú teleszkópos bontókart kíván építeni; a BHD-3010-hez már elkészült egy 46 méteres változat. A HANSA-FLEX ebben a tekintetben is tanácsot ad a bontással foglalkozó vállalatnak, és alkatrészeket és anyagokat ajánl. “A HANSA-FLEX-ben egy szorgalmas partnerre találtunk, aki minden hidraulikával kapcsolatos kérdésben professzionális támogatást nyújt nekünk” – foglalja össze Plannerer.

/

Tudjon meg többet

 • Halkan suttognak a levelek

  A BSR Németország legnagyobb kommunális hulladékkezelő vállalata és a német főváros 15 legnagyobb munkaadójának egyike.
  Tudjon meg többet
 • Kincsvadászat

  Hifi-berendezések, számítógépek, telefonok: elektronikus korunk jelképei halmozódnak fel a goslari Electrocycling GmbH telephelyén. A vállalat tevékenysége kincsvadászatot jelent, mert ez a sok hulladék értékes nyersanyagokat tartalmaz. Ezeket egy kifinomult eljárással nyerik ki és dolgozzák fel újrafelhasználásra. A HANSA-FLEX is hozzájárul az újrahasznosítási műveletek zökkenőmentes működéséhez, mivel a nehézgépek - a kerekes rakodóktól az aprítógépekig -…
  Tudjon meg többet
 • A vízhez közel épült

  Hamburg elképzelhetetlen víz nélkül. A kikötő mellett a Hansavárost mindenekelőtt olyan vízfelületek jellemzik, mint a Belső- és Külső-Alster-tó, valamint számos kisebb és nagyobb folyó és csatorna. A festői vízi táj a város közepén azonban veszélyeket is rejt magában: a kifinomult árvízvédelem ezért nemcsak a viharárvizek és árvizek ellen nyújt védelmet, hanem az Elba napi árhullámát…
  Tudjon meg többet