Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Egy rakodóóriás helyreállítása

Lübeck kikötője. Lübeck óvárosának kapujánál egy hatalmas daru rakodja a konténereket a Szentpétervárra és Észak-Finnországba tartó hajókra. A 100 tonna emelőkapacitású mobil kikötői daru a Lübecker Hafen-Gesellschaft (LHG) legnagyobb daruja, amelyet a Nordland dokkban használnak különösen nehéz áruk emelésére. Amikor az óriás főtengelye meghibásodással fenyegetett, a HANSA-FLEX vállalta a javítást.

 • Közlekedés

Lübeck kikötője. Lübeck óvárosának kapujánál egy hatalmas daru rakodja a konténereket a Szentpétervárra és Észak-Finnországba tartó hajókra. A 100 tonna emelőkapacitású mobil kikötői daru a Lübecker Hafen-Gesellschaft (LHG) legnagyobb daruja, amelyet a Nordland dokkban használnak különösen nehéz áruk emelésére. Amikor az óriás főtengelye meghibásodással fenyegetett, a HANSA-FLEX vállalta a javítást.

 

A daru gémjén lévő emelőszerkezet úgy leng ki a hajó fedélzete fölé, mint egy szögletes markoló kéz. Végső pontossággal dokkolja a konténert, a hajóról a dokkfalon át kiemeli, és a vontató hátuljára helyezi, amely az árut a raktárba szállítja. Mivel a következő rakomány már várakozik, a pontosságra és a gyorsaságra egyaránt szükség van. A kikötői műveletek az összes eszköz megbízható használatának képességétől függenek. Amikor az év elején az emelőkar kilenc méter hosszú hengerének szivárgása kezdődött, a gyorsaság volt a legfontosabb. Csak nagyon kevés szolgáltató képes gyorsan megjavítani egy ilyen méretű hengert. “Ez a fajta munka tapasztalatot, képzett személyzetet és megfelelő gépeket igényel, mivel a dugattyú eltávolításához darukat kellett használnunk a hatalmas mérete miatt” – magyarázza Holger Fehrig, a königshofeni HANSA-FLEX hengerszerviz részlegének vezetője. A HANSA-FLEX egy héten belül visszaküldte a megjavított hengert az LHG-nek.

/

Precíziós megoldások

A HANSA-FLEX 16 éve dolgozik együtt az LHG-vel. A tömlőtől a golyóscsapokon át a szelepekig a HANSA-FLEX az LHG-nek minden olyan alkatrészt szállít, amelyre a hidraulikarendszerekhez szüksége van.

A HANSA-FLEX-hez hasonló megbízható partner nélkülözhetetlen az LHG kikötői tevékenységeihez, amelyek több különböző szolgáltatást egyesítenek. Az LHG négy kikötői terminált üzemeltet a Trave folyó mentén (Skandináv dokk, Nordland dokk, Seeland dokk és Schlutup). Műszaki szolgáltatások, raktározás, ingatlanok, kezelés, fuvarozás és szállítás – az LHG mindent egy kézből kínál. Kérésre az LHG csoport ezért felelősséget vállal a teljes ellátási lánc megszervezéséért, teljesítéséért és ellenőrzéséért a rakodótól a címzettig. Ha azonban a más nemzetközi kikötőkben jellemző konténerhalmokat keres, hiába: a különböző rakománytípusok az LHG termináljain mozognak és tárolódnak. A nordlandi dokkban például a cikk elején leírt daru hatalmas rakományokat emel fel a hajókra, amelyek túl nagyok lennének a teherautós vagy vasúti szállításhoz. Ezeket aztán az Elba-Lübeck-csatornán keresztül tovább lehet szállítani.

/

A készülékeket tapasztalt csapat szervizeli. A logisztikai láncok működtetésében külső szolgáltatók segítenek. “A HANSA-FLEX-szel együttműködve fenntarthatjuk a minden modern kikötőben megkövetelt zökkenőmentes munkafolyamatokat” – foglalja össze Jens Maack, a Nordland dokk műhelyvezetője. “A HANSA-FLEX gyorsasága és rugalmassága a henger javításakor tovább szilárdította a régóta fennálló kapcsolatunkat.”

“A HANSA-FLEX-szel együttműködve fenntarthatjuk a zökkenőmentes munkafolyamatokat, amelyekre minden modern kikötőben szükség van!”

Jens Maack

Műhelyvezető a Nordland dokkban

A HANSA-FLEX gyorsasága és rugalmassága a henger javításakor tovább erősítette a régóta fennálló kapcsolatunkat!

Jens Maack

Műhelyvezető a Nordland dokkban

/

Nehéz terhek

Generátorok, gépalkatrészek, óriási kotrógépek, sőt dízelmozdonyok vagy egész kórházi modulok: ilyen terhek emeléséhez rendkívül nehéz berendezésekre van szükség. A terminál rakodódaru 400 tonnát nyom, ezért csak különösen szilárd talajon szabad használni. A hidraulikának ellen kell állnia a teher emelésekor keletkező nagy nyomásnak, és megbízhatóan kell működnie a teher megtartásakor. A javítást megelőzően a henger még a gyártótól származó tömítéseket használt, amelyek a gyártás idején a legújabb technológiát képviselték. Az emelési folyamatok során a tömítések között kialakuló nyomás nagyobb volt, mint magában a hengerben. Ennek következtében a henger területén az egyik tömítés összenyomódott, és olaj szivárgott a két tömítőelem közé. A diagnózis: húzónyomás. Ma már fejlettebb műszaki megoldások állnak rendelkezésre. “Az volt a kihívás, hogy olyan anyagot találjunk, amely mind a nagynyomású, mind az alacsony nyomású területeken – 20 és 200 bar közötti nyomástartományban – alkalmazható” – magyarázza Fehrig. “Ha csak a magas nyomásra optimalizáljuk a tömítést, akkor szivárgások léphetnek fel.” A követelményt a teflon (PTFE) és az erősített nitrilgumi (NBR) kombinációja teljesítette. A dugattyúrúd sérüléseinek kijavítására is szükség volt. Ezt egy speciális kefés galvanizálási eljárással végezték el. Ez a galvanizáló fém gyors, mozgó felhordását jelenti a gépalkatrészek felületének helyreállítására.

Intenzív nyomás a határidőn

“A tervezett javítás előtt a kikötői vállalat már kivonta a darut a forgalomból” – számol be Fehrig. “A munka ezért rendkívül sürgős volt. Ugyanakkor a henger méretei kihívást jelentettek számunkra”. A dugattyú átmérője 420 mm, a dugattyúrúd pedig kilenc méter hosszú és 340 mm vastag. Egy ekkora méretű dugattyúrúd és a hozzá tartozó henger javítása bonyolult és időigényes feladat, de a HANSA-FLEX-nek nagyon rövid idő alatt kellett elvégeznie a munkát: “Három műszakban dolgoztunk: szétszereltük a hengert, szervizeltük és többször teszteltük. Ezzel párhuzamosan dolgoztunk a dugattyúrudakon és a tömítéseken is”. A HANSA-FLEX tömítés-technológiai és hengerjavító részlegei közötti ilyen szoros és gyors együttműködés a vállalatot az iparágban egyedülállóvá teszi.

Tudjon meg többet

 • Repülőtéri műveletek

  Évi mintegy 75 millió utasával a Heathrow Európa legnagyobb repülőtere és a világ hetedik legnagyobb repülőtere. A magasan specializálódott földi kiszolgáló cégek biztosítják, hogy a repülőtér évi félmillió fel- és leszállása során minden zökkenőmentesen menjen. A lenyűgöző speciális járművek hidraulikájáról való gondoskodás a HANSA-FLEX Heathrow-i kirendeltségének feladata, amely a repülőtér biztonsági szempontból korlátozott zónájának közvetlen…
  Tudjon meg többet
 • Mozgásban tartjuk a világot

  Alig egy kőhajításnyira a hamburgi repülőtértől található a város a városban - a Lufthansa Technik AG központja. A HANSA-FLEX számos terméket szállít, köztük több olyat is, amelyet a tesztpadokba építettek be.
  Tudjon meg többet
 • Minden területen otthon van

  Az Agrartechnik Vertrieb Sachsen GmbH 30 éve elismert név a mezőgazdasági gépgyártás területén. A fő hangsúlyt a jól ismert gyártók, mint például a New Holland, JCB, Horsch és Krone mezőgazdasági gépeinek értékesítésére és szervizelésére helyezi. Az egyszemélyes vállalkozásból mára egy 150 alkalmazottat foglalkoztató középvállalkozás lett. A HANSA-FLEX a kezdetektől fogva kísérte ezt a sikertörténetet.
  Tudjon meg többet