Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Repülőtéri műveletek

Évi mintegy 75 millió utasával a Heathrow Európa legnagyobb repülőtere és a világ hetedik legnagyobb repülőtere. A magasan specializálódott földi kiszolgáló cégek biztosítják, hogy a repülőtér évi félmillió fel- és leszállása során minden zökkenőmentesen menjen. A lenyűgöző speciális járművek hidraulikájáról való gondoskodás a HANSA-FLEX Heathrow-i kirendeltségének feladata, amely a repülőtér biztonsági szempontból korlátozott zónájának közvetlen közelében található.

 • Közlekedés

Évi mintegy 75 millió utasával a Heathrow Európa legnagyobb repülőtere és a világ hetedik legnagyobb repülőtere. A magasan specializálódott földi kiszolgáló cégek biztosítják, hogy a repülőtér évi félmillió fel- és leszállása során minden zökkenőmentesen menjen. A lenyűgöző speciális járművek hidraulikájáról való gondoskodás a HANSA-FLEX Heathrow-i kirendeltségének feladata, amely a repülőtér biztonsági szempontból korlátozott zónájának közvetlen közelében található.

“A repülőtér izgalmas környezet, és sok mindenben különbözik más működési területektől!”

Gerhard Sturm

A HANSA-FLEX UK ügyvezető igazgatója

A repülőtér izgalmas környezet, és sok szempontból különbözik más működési területektől” – mondta Gerhard Sturm, a HANSA-FLEX UK ügyvezető igazgatója. Ő felel a Heathrow repülőtér támogatásáért és a további brit repülőtereken való terjeszkedésért. “Az ottani műveletek nagy része esténként, éjszaka és hétvégén zajlik. És mivel minden körülbelül öt kilométeres körzetben történik, nagyon gyorsan ott tudunk lenni, ahol szükség van ránk”.

A repülőtéri biztonsági zóna

Az egyik jelentős tényező, hogy a repülőtér két területre, úgynevezett “szárazföldi” és “légi” zónákra van osztva. A “légi oldal” a repülőtér területének biztonsági szempontból korlátozott részét jelenti, és magában foglalja a kifutópályákat, a gurulóutakat, az előtereket, az áruraktárakat és a terminálokat. Azoknak a vállalatoknak, amelyek ebben a zónában kívánnak tevékenykedni, különleges engedélyekre, biztosításra és hozzáférési jogokra van szükségük. Az úgynevezett “airside pass” megszerzéséhez az érintett alkalmazottaknak többlépcsős biztonsági ellenőrzésen kell átesniük, és számos képzésen kell részt venniük. “Akár 3 hónapba is beletelhet, mire egy szerviztechnikus szabadon mozoghat a repülőtér területén” – számolt be Gerhard Sturm.

Ezenkívül a légi oldali műveletek többnyire nagyon sürgősek. Mivel a repülőtér 99 %-os kapacitással működik, és évente mintegy 500 000 fel- és leszállás történik, a műveletekben bekövetkező bármilyen késedelem rendkívül költséges lehet a légitársaságok vagy az érintett szolgáltatók számára. A repülőgépek berakodásáért, ellátásáért és mozgatásáért felelős szervizjárművek meghibásodását vagy leállását ezért mindenáron el kell kerülni. A HANSA-FLEX e földi kiszolgáló vállalatok megbízható partnereként jól felszerelt az ilyen vészhelyzeti műveletekre. A Heathrow repülőtéren található kirendeltség a biztonsági terület közvetlen közelében helyezkedik el, ami gyors hozzáférést biztosít a repülőtér területén található összes üzemeltetési helyszínhez. Mark Bristow, a kirendeltség vezetője és szerviztechnikusai rendelkeznek a szükséges légtéri belépőkkel, és a gyors hidraulikus szerviz járműveik perceken belül elérik az adott üzemeltetési területet.

Speciális járművek sok hidraulikával

Az előttük álló kihívások rendkívül változatosak. A repülőtéren üzemelő járművek, amelyek közé tartoznak a teherliftek, a vendéglátóipari teherautók és a repülőgép-vontatók, tele vannak hidraulikus berendezésekkel. Sokukat kifejezetten az egyes repülőgéptípusok követelményeinek megfelelően gyártották. “Összességében itt, a Heathrow-n több száz különböző jármű van, sok közülük nagyon speciális összeszerelési konfigurációval, amelyek ismerete létfontosságú, ha sürgős a helyzet, és gyorsan kell dolgozni” – magyarázza Mark Bristow, aki több mint 10 éves repülőtéri tapasztalattal rendelkezik. “Meg kell ismernie a légijárművek tervezéssel kapcsolatos sajátosságait is, mint például az ellátó járművek ivóvízcsatlakozóit, vagy a glikol alapú jégtelenítő szereket használó jégtelenítő járművek speciális tömlővezetékeit.”.

A HANSA-FLEX Heathrow-i kirendeltsége által végzett munkák körülbelül egyharmadát a légi oldali műveletek teszik ki. Az előre ütemezhető karbantartási műveletek általában a földi oldalon végezhetők el. Mark Bristow és csapata például nemrégiben egy nemzetközi vendéglátóipari vállalat mind a 20 vendéglátóipari teherautóját új tömlőkkel szerelte fel. Ennek során minden tömlővezetéket elláttak az egyedülálló X-CODE-dal, egy olyan szolgáltatással, amellyel a HANSA-FLEX új mércét állít fel az Egyesült Királyságban a tömlőkezelés terén. A lenyűgöző ollós emelőjárművek masszív emelő- és támasztóhengereinek további karbantartási és javítási munkái a közeli HANSA-FLEX hengerjavító műhelyben végezhetők el.

/

Nemzetközi támogatás és terjeszkedés

Ügyfelei érdekében a HANSA-FLEX UK bármikor hozzáférhet a HANSA-FLEX csoport műszaki know-how-jához és széles termékválasztékához. “Szorosan együttműködünk a németországi szakemberekkel, amikor jobb, gyorsabb vagy költséghatékonyabb megoldásokat kell kidolgoznunk” – mondja Gerhard Sturm. A HANSA-FLEX ügyfelei más repülőtereken – mind az Egyesült Királyságban, mind más országokban – a jövőben szintén profitálhatnak ebből a határokon átnyúló tudástranszferből. A közeljövőben a HANSA-FLEX UK a londoni repülőterek második óriásaként és Európa nyolcadik legnagyobb repülőtereként számon tartott Gatwicken is beindítja a légiforgalmi üzemeltetést. Az illetékes kirendeltséget az év elején hozták létre a repülőtér Crawley-i telephelyének közelében, és további brit repülőterekkel való együttműködések is a tervezés fázisában vannak.

Tudjon meg többet

 • Egy rakodóóriás helyreállítása

  Lübeck kikötője. Lübeck óvárosának kapujánál egy hatalmas daru rakodja a konténereket a Szentpétervárra és Észak-Finnországba tartó hajókra. A 100 tonna emelőkapacitású mobil kikötői daru a Lübecker Hafen-Gesellschaft (LHG) legnagyobb daruja, amelyet a Nordland dokkban használnak különösen nehéz áruk emelésére. Amikor az óriás főtengelye meghibásodással fenyegetett, a HANSA-FLEX vállalta a javítást.
  Tudjon meg többet
 • Mozgásban tartjuk a világot

  Alig egy kőhajításnyira a hamburgi repülőtértől található a város a városban - a Lufthansa Technik AG központja. A HANSA-FLEX számos terméket szállít, köztük több olyat is, amelyet a tesztpadokba építettek be.
  Tudjon meg többet
 • Tökéletesen ratrakolt

  A téli sportok szerelmesei tökéletesen karbantartott pályákat várnak, legyen szó gyors lesiklásról, stílusos carvingról, klasszikus vagy korcsolyázó stílusú sífutásról, vagy lélegzetelállító trükkökről a snowboarddal a funparkban vagy a pályán kívül. Amikor a sípályák és hóparkok gondozásáról van szó, a síterepek világszerte a PRINOTH által gyártott járművekre támaszkodnak. A HANSA-FLEX a világpiacon vezető dél-tiroli vállalat partnere…
  Tudjon meg többet