Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

Nagyon különleges fából faragott

A Pfeiffer-csoport lauterbachi faipari üzemének 2009-es megalapítása óta a HANSA-FLEX az első számú kapcsolattartó a hidraulika és a kapcsolódó szolgáltatások terén.

 • Föld

A frissen vágott fa illata tölti be a levegőt, amikor kiszállunk az autóból. Nem csoda. Lauterbachban vagyunk, a Pfeifer csoport legújabb termelési telephelyének kapuja előtt állunk, amely három ország kilenc telephelyén 1500 alkalmazottal az európai faipar leghagyománygazdagabb és legversenyképesebb vállalatai közé tartozik. A lauterbachi üzem 2009-es megalapítása óta a HANSA-FLEX a Pfeifer partnere, ha hidraulikáról és a kapcsolódó szolgáltatásokról van szó.

 

Miután felvettük biztonsági mellényeinket és védősisakjainkat, belépünk az üzem területére. Egy rönkökkel megrakott teherautó és hatalmas gyártócsarnokok mellett elhaladva a karbantartási területre jutunk. Ott találkozunk Holger Urbannal, a Pfeifer gépészeti karbantartásért felelős vezetőjével. Amíg fotósunk a kinti fotózással van elfoglalva, én leülök egy rövid interjúra Urban úrral az irodában. Beszélgetésünket gyakran megszakítja a telefon vagy Urban kollégái, akik az irodába jönnek, hogy összehangolják a napi munkát. Urban úr elfoglalt ember, mert az összes mobil és álló gép karbantartását óramű pontossággal kell megtervezni. A berendezések rendelkezésre állása a legfontosabb prioritás. Ennek ellenére szakít egy kis időt arra, hogy végigkalauzoljon az 50 hektáros üzem egész területén.

/

A rönkből fűrészáru

Első állomásunk a betáplálási fedélzet. Itt rakodják ki a puhafa rönköket, amelyek akár öt méter hosszúak is lehetnek, és osztályozzák őket. Két munkás egy-egy hidraulikus markológépet működtet, amely a háromujjas karom túlméretezett változatára emlékeztet, amellyel a gyerekek játékokat halásznak ki a játékgépből. Miközben a tevékenységet figyeljük, egy rönk hirtelen oldalra fordul, és azzal fenyeget, hogy a következő rönktöst a levegőbe repíti. Számomra izgalmas a közeli találat, de a markológépet kezelő munkások számára ez a mindennapi rutin része. Néhány másodperccel később a rönk visszalendült a megfelelő pozícióba, és a szállítószalagra esik. Ahogy halad tovább, érzékelők három dimenzióban mérik meg a fát; egy detektor ellenőrzi, hogy nem tartalmaz-e fémet, végül pedig az üzem területén található több mint 100 betonmedence egyikébe helyezik el a faanyagot típusa, hossza és átmérője alapján.

A medencéknél két kotrógép van folyamatosan használatban. A medencéket kiürítik, és a tartalmukat rönkhalmokra halmozzák, típusok szerint csoportosítva. További két kotrógép szállítja a rönköket a következő betáplálási területre. Az ott dolgozó alkalmazott egy sor monitoron figyeli a rönkök betáplálását és a teljes fűrészsorozatot. Újabb háromdimenziós mérést végeznek a fán, másodszor is ellenőrzik, hogy nincs-e benne fém, majd egy szállítószalagon elszállítják. Mielőtt a rönköket a fűrészsoron feldolgoznák, harmadszor is megmérik őket. Ezt követően a fűrészáruk helyzete automatikusan beállítódik a későbbi feldolgozás optimalizálása érdekében. Belépünk a fűrészsornak otthont adó csarnokba, és először nagyon hangos lesz. A rönkök a szállítószalagon száguldoznak. A forgó fűrészlapok több állomáson vágják őket méretre, míg végül elkészül a végtermék, a raklapokra szánt fűrészelt deszka. A folyamat hasonlóan zajlik a raklaptömbök esetében is, amelyek szintén a Lauterbach üzemben készülnek.

/

Imposing figures

A számok alapján a Pfeifer-produkció nagyságrendjéről is képet kaphatunk. Csak a lauterbachi telephelyen a vállalat 750 000 köbméter fűrészárut, 200 000 köbméter raklaptömböt és 70 000 tonna fapelletet állít elő. Tisztázzuk: a köbméter fa egy köbméter tömör fát jelent, nem számítva a fűrészárurétegek közötti üres teret. A vállalat saját biomassza-erőművét fakéreggel tüzelik, és évente 80 millió kilowattóra áramot termel. A hőt a fűrészpor szárítására használják fel, amelyet később raklaptömbökké és pelletté alakítanak. A Pfeifer a kapuján keresztül érkező fa 100 százalékát használja fel. Az egyetlen hulladék a biomassza erőműből származó hamu. Aligha lehetne környezetbarátabb a gyártóüzem.

A hidraulika teljes spektruma

Az adagolófedélzet markolóitól kezdve a kerekes rakodókon, kotrógépeken, targoncákon és a fűrészsoron át – a hidraulika mindenütt jelen van, és a HANSA-FLEX csatlakozó berendezései is. Összesen 30 nagyteljesítményű hidraulikus erőforrás biztosítja a szükséges olajnyomást a különböző gépek számára. A fuldai kirendeltség tömlővezetékekkel, csatlakozókkal, menetes csatlakozókkal, teflon- és ipari tömlőkkel, valamint speciális szerelvényekkel látja el a Pfeifer Lauterbach-i üzemét. A cserealkatrészekhez való gyors hozzáférés biztosítása érdekében a Pfeifer karbantartási részlege saját raktárral rendelkezik a HANSA-FLEX alkatrészekkel, amelyet hetente feltöltenek. “A legtöbb igényünket közvetlenül a raktárból tudjuk kielégíteni. Ha sürgősen szükségünk van egy cserealkatrészre, és az nincs a raktárban, a HANSA-FLEX iroda nagyon közel van. Vagy gyorsan leszállítják az alkatrészt, vagy mi magunk megyünk érte” – mondja Urban. És mivel minden tömlővezetéket X-CODE-dal jelölnek, soha nem történik keveredés a rendelésekkel. “Az X-CODE a legegyszerűbb rendszer. Csak elolvassuk a kódot, telefonon bejelentjük, és amikor megjelenünk az irodában, a szükséges alkatrész már ott várja, hogy átvegyük” – mondja a gépészeti karbantartás vezetője.

A HANSA-FLEX szolgáltatása a Pfeifer számára azonban túlmutat a puszta alkatrészellátáson. Carsten Klüh külső értékesítési képviselő például tanácsot ad a nem szabványos megoldásokkal kapcsolatban. “A fűrészsoron a forgó berendezések folyamatosan mozognak, ami komoly igénybevételnek teszi ki a tömlők egy részét. A törések megelőzésére speciális menetes csatlakozókat használtunk. Ez tehermentesíti a tömlőket, és növeli a tervezett karbantartási munkák közötti időt” – mondja Klüh. És ez biztosítja, hogy a frissen vágott fa illata továbbra is betöltse Lauterbach levegőjét.

Tudjon meg többet

 • Minden területen otthon van

  Az Agrartechnik Vertrieb Sachsen GmbH 30 éve elismert név a mezőgazdasági gépgyártás területén. A fő hangsúlyt a jól ismert gyártók, mint például a New Holland, JCB, Horsch és Krone mezőgazdasági gépeinek értékesítésére és szervizelésére helyezi. Az egyszemélyes vállalkozásból mára egy 150 alkalmazottat foglalkoztató középvállalkozás lett. A HANSA-FLEX a kezdetektől fogva kísérte ezt a sikertörténetet.
  Tudjon meg többet
 • A talaj urai

  Az Oldenburger Münsterland. Itt, Cloppenburg és Vechta körzetében a föld lapos, a helyiek "plattdeutsch" nyelven beszélnek, és állandóan "Moin"-nal köszönnek egymásnak. A régió lakói pedig ugyanolyan rusztikusak, egyszerűek és melegszívűek, mint az időtlen üdvözlésük. Az Oldenburger Münsterland szívében fekszik Emstek falu. Emstek 1972 óta a Hans Wübben GmbH - a földmunkákra specializálódott vállalkozás - telephelye.
  Tudjon meg többet
 • Fent a felhők között

  Mi a közös a világ legmagasabb épületében, a lélegzetelállító magasságú hidakban, a hosszú alagutakban és a hatalmas erőművekben? A válasz a Doka innovatív zsaluzási technológiája. A több mint 70 országban több mint 6000 főt foglalkoztató Doka csoport globális vezető szerepet tölt be a zsaluzási technológia fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. A németországi építkezések zökkenőmentes lebonyolításához a…
  Tudjon meg többet