Nyelv kiválasztása

Esc

Segítségnyújtás és kapcsolatfelvétel

Az Ön közvetlen kapcsolata velünk

Kérdése van szolgáltatásainkkal és termékeinkkel kapcsolatban? Vagy segítségre van szüksége?

Azonnali kiszolgálás
+36 30 552 6600

Hétfő - péntek

7:30 - 16:00

Szombat, vasárnap és munkaszüneti napok nem vehetők igénybe.

Vagy talán nem is olyan közvetlen?

Vasárnap és ünnepnapok nem vehetők igénybe

Lépjen kapcsolatba velünk
Kapcsolatfelvételi lehetőségek
Segítség és támogatás közvetlenül a helyszínen
Keresse meg a legközelebbi fiókot

Esc

12.03.2024

De tejszínnel kérem!

Csokoládépuding tejszínnel, piros zselé vaníliaöntettel, joghurt egzotikus gyümölcsökkel vagy tejpuding csokoládéval. A Campina édes desszertjei és különleges joghurtjai után egész nap az ínyencek nyúlnak. Ízletes nassolnivaló, higiénikus csomagolásban.

 • Vegyipar

Csokoládépuding tejszínnel, piros zselé vaníliaöntettel, joghurt egzotikus gyümölcsökkel vagy tejpuding csokoládéval. A Campina édes desszertjei és különleges joghurtjai után egész nap az ínyencek nyúlnak. Ízletes nassolnivaló, higiénikus csomagolásban.

 

A güterslohi Campina tejtermékek egész sorát állítja elő. Az alapanyag itt a tej. Feldolgozható ivótejként, kevert tejitalokként, joghurtokként és desszertekként, valamint sajtból, vajból és tejszínből készült termékekként. A vállalat rendszeresen új különlegességekkel bővíti kínálatát: joghurt sztracsatellával, több ízű “kavarós” desszertek, rizspuding cseresznyével, kis adagokban, külön töltött, osztott tartályokban. Ez a nemzetközi tejtermékgyártó folyamatosan új ötleteket talál ki a kiskereskedelmi szektor számára, hogy a fogyasztóknak széles termékválasztékot kínáljon a hűtőszekrényben.

Ez gyakran a termékek közötti gyors váltást jelenti a gyárban, ami természetesen csak kifinomult folyamattechnológiával és nagy logisztikai hatékonysággal lehetséges. A tejtermékekhez szükséges friss tejet szállító tartálykocsik folyamatosan érkeznek Güterslohba. Más szállítmányok közé tartoznak az olyan összetevők, mint a gyümölcspép, feldolgozott gyümölcsök, csokoládéforgács, tejszín vagy édes fahéj, valamint a különböző formájú és méretű tartályok, amelyek már fel vannak címkézve a különböző márkák számára. Természetesen vannak dobozok is, amelyeket aztán a szállításhoz ládákká raklapokra raknak össze. Naponta 1200-1500 raklap hagyja el a gyárat az ízletes rakománnyal megrakodva, készen az európai terjesztésre.

A tartályban keverve

Aki végigsétál a gyártóüzemben, annak feltűnik a barna, piros vagy fehér folyadékot – csokoládépudingot, gyümölcsszószt vagy tejszínt – tartalmazó csövek zűrzavara, amelyeket a töltőrendszeren keresztül a tárolótartályokból a készenlétben álló tartályokba juttatnak. A tömlővezetékek kifinomult rendszere hozza össze a különböző összetevőket a töltőgépben, majd keveri össze őket a tartályban. Három adagolóvezetékre van szükség, ha a csokoládépudingot vaníliapudinggal akarják keverni, majd tejszínnel koronázni. A töltőgép fejei a szállítószalagon kísérik a tartályokat, és rugalmas PTFE hullámos tömlőkön keresztül pontosan a kívánt termékmennyiséget juttatják minden egyes tartályba. A tömlők egy másodperces, lankadatlan ritmusban haladnak a tartályokkal együtt, majd visszatérnek a kiindulási helyzetükbe. Az üzemvezetőnek elég egy pillantást vetnie az átlátszó tömlőkre, hogy meg tudja állapítani, hogy tejszín, csokoládépuding, gyümölcsjoghurt vagy vaníliaszósz folyik-e éppen a csöveken keresztül. Ez azt jelenti, hogy mindig teljes ellenőrzése alatt tartja a rendszert, így biztosítva a zökkenőmentes termékellátást. Egy töltőrendszer óránként 28 000 tárolóedényt képes kezelni, és általában 36 órás ciklusban működik. Ezután a gép automatikusan megtisztul, és átáll az új termékre.

A vonalvezetés kulcsszerepet játszik a vállalatnál. A töltőgépeknél természetesen meglehetősen feszített a tempó. Egy láda megtöltéséhez, például tizenkét 500 grammos edénnyel, az alapanyagokat szállító vezetékeket a megfelelő töltőfejekhez kell csatlakoztatni. Erre a célra régebben speciális csöveket használtak. Ez kellemetlen helyzeteket eredményezett, mivel ezeket néha bonyolult formára kellett hajlítani, hogy a rendelkezésre álló szűk helyekre beférjenek. Nagy pontosságra volt szükség az enyhe deformáció ellensúlyozásához. A gyártógépek gyors és rugalmas átállítása nehézkes volt az ehhez szükséges időigényes folyamat miatt.

/

A megoldás: PTFE

Rainer Kahmann, a Campina műszaki raktárának vezetője és Christian Koschorreck, a Campina mérnöki részlegének felelős vezetője konzultált Mehmet Suseverrel, a hajózási elemek igazgatójával. Ő 17 éve segíti a Campinát külső szolgáltató szerepében az üzem folyamattechnikájában. Mindhárman alternatív megoldások után kezdtek kutatni, és rábukkantak a HANSA-FLEX Boffzenre, a fém- és PTFE-tömlők specialistájára. Ezek a tömlők teljesen ideálisak voltak a Campina igényeihez. Összefogtak, hogy a legjobb megoldásokat találják meg – így azonnal hatalmas kihívás elé állították a Boffzen szakembereit.

“A HANSA-FLEX azonban nagyon türelmesnek bizonyult, és mindig gyorsan reagált” – mondta Mehmet Susever, aki még mindig nagyon örül az együttműködésnek. “És még a hétvégén sem haboztunk, hogy a HANSA-FLEX-et bízzuk meg a tömlők gyártásával. Mivel az üzem non-stop működik, ez azt jelentette, hogy ki kellett használnunk a rendelkezésre álló szűk időkereteket, amikor a gépeket tisztították és felkészítették az új kampányokra.” A boffzeni szakemberek a Campina elkötelezett partnereinek bizonyultak, ami máig változatlanul így van. “A HANSA-FLEX mindig az ellátási lánc végén áll a folyamattechnológia tekintetében – más szóval, csak akkor tudjuk meghatározni a PTFE tömlők pontos méreteit, ha már átalakítottak egy folyamatvonalat” – jegyezte meg Mehmet Susever. “Ekkor azonban nagyon gyors szállításra van szükség. Telefonon rendeljük meg a tömlőket, és néhány órával később már rendelkezésre állnak.”

A töltőfejekhez vezető csatlakozó csöveket egytől egyig átlátszó PTFE hullámos tömlőkre cserélték, amelyek ideálisak a magas higiéniai követelményeket támasztó területeken. Előnyük, hogy nemcsak hőmérsékletállóak, hanem szagtalanok és íztelenek is – más szóval, élelmiszerekkel való használatuk biztonságos. A hagyományos ipari tömlőkhöz képest jelentősen javítják a termékminőséget, könnyen karbantarthatók és biztosítják a CIP (cleaning-in-place) folyamatokat. Ezenkívül a PTFE tömlők nem tartalmaznak fém alkatrészeket. Ez fontos a termékbiztonság szempontjából: a fémrészecskék nem kerülhetnek a tartályokba.

A PTFE tömlők egyik különleges előnye természetesen a rugalmasságuk, amely lehetővé teszi a kisebb méreteltéréseket. Megfelelő rugalmasságot biztosítanak ahhoz, hogy a töltőüzemekben a tápvezetékek gyorsan csatlakoztathatók legyenek a töltőfejekhez. A Campina így jelentősen csökkentheti a beállítási időt és a folyamat költségeit.

Egy olyan üzemben, ahol folyamatosan friss tejtermékeket állítanak elő, a nem tervezett leállások nem tarthatnak túl sokáig. Ezért Rainer Kahmann, mint a műszaki raktár vezetője, minden kulcsfontosságú pótalkatrészt lokalizált, és elegendő készletet tart ezekből az alkatrészekből. Beleértve természetesen a PTFE tömlővezetékek kis készletét is, amelyek csak a helytelen kezelés vagy a mechanikai hatások miatt válnak használhatatlanná. Az ilyen hatások elkerülése érdekében a Campina olyan területeken is PTFE tömlőket használ, ahol nem történik töltés. Ezek a tömlők fémfonott köpennyel rendelkeznek, vagy dupla fémspirálok védik őket a talajjal való érintkezés során fellépő kopástól.

Tudjon meg többet

 • Fehér arany Ochsenfurtból

  A cukor sokáig csak a gazdagok és a hatalmasok számára volt elérhető, és a 19. században a "fehér arany" státuszát élvezte. Csak az ipari méretű cukorgyártó üzemek bevezetésével vált megfizethetővé a társadalom minden rétege számára. Az európai piacvezető Südzucker AG 150 éve teszi egy kicsit édesebbé az életünket. A korábban kézzel végzett folyamatok ma már…
  Tudjon meg többet
 • Nagyon lédús!

  A "beckers bester" név alatt forgalmazott ízletes gyümölcslevek jól ismertek Németországban. A családi vállalkozás, amelyet jelenleg a harmadik generáció vezet, 75 éve a dél-alsó-szászországi Lütgenrodében található. A HYDRAULIKPRESSE bepillantást engedett e nagy múltú vállalkozás kulisszái mögé.
  Tudjon meg többet
 • Energiatermelés hulladékból

  A Stapelfeldi hulladék-erőműben a hulladékot villamos energia és hő előállítására használják fel.
  Tudjon meg többet